Pohled do české kabiny s kustodem: Tuna materiálu! Kdo vedle koho sedí?

Foto: Vladimír Koča

10. listopadu 2018, 14:50

Adam Bagar

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Jako první přicházejí do kabiny, poslední z ní pak odcházejí. Kustodi. Obětaví borci na černou práci, kteří nešetří vtípky a pro tým udělají první poslední. Jaký je jejich normální den na Karjale? A jak to vypadá v kabině? Pojďte do ní s námi nakouknout!

Zatímco čeští hokejisté po příletu do Helsinek zamířili na hotel, oni pelášili do Hartwall Areny. „S Petrem Šulanem a Petrem Ondráčkem jsme jeli vybalovat věci. Šatnu jsme přitom dostali až v devět večer, takže jsme skončili o půlnoci,“ popisuje kustod Zdeněk Šmíd.

Lehce se vyspat a ráno zase nanovo. „Vstávali jsme v 6:45 a jeli do arény, abychom nachystali věci na trénink, který kluci měli už od 9:15. Jsme tady celý den,“ usmívá se Šmíd. Po tréninku je čeká další porce práce, musejí vše do puntíku nachystat na podvečerní zápas.

„Péťa Ondráček nabrousil brusle, my jsme pak s Péťou Šulanem nachystali dresy a štulpny na zápas, na stoly občerstvení. Prostě tak, aby kluci přišli a mohli se už plně soustředit jenom na hokej,“ líčí Šmíd s tím, že Češi dostali kabinu, kterou už dobře znají z minulých let.

Na olympiádu do Pchjongčchangu bral tým kustodů jeden a půl tuny materiálu, i na takovou akci jako je Karjala je potřeba pořádně těžký náklad. „Je toho méně, jde o krátkodobý turnaj, ale stejně to je trošku přes tunu. Ta váha je vždycky taková,“ prozrazuje Šmíd.

Tři hodiny před mačem je už v české kabině vše vzorně připraveno, včetně dresů. Jak vlastně vzniká zasedací pořádek? „Děláme to podle toho, jak se kluci znají, jsou ze stejného klubu... Bráchy jsme dali k sobě, silnou pardubickou trojici, gólmany taky,“ prozrazuje.

„Kluci jsou v pohodě, nikdo nenamítá, kde sedí,“ usmívá se Šmíd. Žádné přehnané požadavky podle něj hráči nemají. „Jsou opravdu v pohodě. Někdo má třeba něco jiného, ale my se jim snažíme vyhovět. Jsme připraveni na vše,“ zakončuje kustod národního týmu.

Jak Češi sedí v kabině?

Milan Doudera, David Musil, Rudolf Červený, Jakub Krejčík.

Michal Jordán, Jan Kolář, Jakub Nakládal, Robert Kousal, Radan Lenc, Petr Zámorský, Radovan Pavlík, Patrik Zdráhal.

Patrik Bartošák, Šimon Hrubec.

Jan Štencel, Radim Zohorna, Hynek Zohorna, Tomáš Vincour, David Tomášek.

Dominik Kubalík, Jiří Sekáč, Andrej Nestrašil, Robin Hanzl, Roman Horák, Michal Řepík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz