Podobnou situaci jsem nezažil, líčí po postupu „střelec“ Machovský. Zkusil dát gól!

Matěj Machovský | Foto: Petr Kotala, Facebook HC Vítkovice Ridera

Zatímco v extralize má po přesunu do Vítkovic hrozivá čísla, v Lize mistrů září. Brankář Matěj Machovský to potvrdil i v osmifinálové odvetě proti Lahti, když 29 zákroky přispěl k postupové remíze 1:1.

„Samozřejmě jsme za postup moc rádi, i když je to takové zvláštní. Podobnou situaci jsem v hokeji ještě nezažil. Asi by bylo lepší, kdyby se rozhodlo na ledě,“ naráží 30letý brankář na úvodní duel, který byl kvůli problémům s ledem zkontumován výsledkem 3:0 ve prospěch jeho týmu.

Vítkovice to měly značně ulehčené, doma už si čtvrtfinále vzít nenechaly. „Věděli jsme, že na nás skočí a budou se snažit dát co nejdřív góly, aby to pro ně bylo hratelnější. Naštěstí se jim to nepovedlo. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas,“ pokyvuje Matěj Machovský.

„Trošku mě akorát mrzí konec druhé třetiny, kdy jsme začali zahazovat puky a byla z toho taková holomajzna, ale jinak jsme hráli dobrý hokej,“ dodává vítkovický gólman, který lapil 29 z 30 finských střel. Až ve 45. minutě jej překonal v přesilovce Nathan Schnarr.

„Samozřejmě jsme za postup moc rádi, i když je to takové zvláštní. Podobnou situaci jsem v hokeji ještě nezažil. Asi by bylo lepší, kdyby se rozhodlo na ledě.“

Pelikáni, za něž naskočilo také české trio Michal Jordán, Filip Král a Luboš Horký, v závěru za nerozhodného stavu 1:1 zkusili hru v šesti hráčích v poli, ale Ridera toho využít nedokázala. Odkrytou klec netrefili Peter Mueller ani Dominik Lakatoš, a tak to zkusil Matěj Machovský!

„Gól byl strašně blízko, ale zároveň strašně daleko. Tlačili nás a byl jsem už fakt vyšťavený, takže jsem puk nedokázal zvednout tak, jak jsem chtěl. Oni si hned pokryli střed. Směr to mělo dobrý. Spadnout kotouč na led, tak do branky dojede,“ líčí hrdina úterního střetnutí.

„Gól byl strašně blízko, ale zároveň strašně daleko.“

„Pro gólmana náročné utkání. I když ochozy nebyly zaplněné, bylo obrovské vedro, takže jsem se pěkně zapotil,“ hlásí Machovský, jehož statistiky v Lize mistrů zdobí parádní čísla – má průměr 0,98 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 96,85 procenta!

Vítkovicím se celkově v Lize mistrů daří, v základní hrací době prohrály jediné z osmi střetnutí. Kuriózně právě nad vyřazenými Pelikány, kteří je ještě v rámci skupiny zdolali 4:0. Teď na ně čeká ve čtvrtfinále další dobře známý soupeř – Rapperswil s Romanem Červenkou, který v září přehrály 4:1.

„Doufám, že už si to přeneseme i do extraligy a předvedeme nějaký normální zápas.“

Přitom v domácí soutěži se Machovský a spol. trápí, Ostravané jsou až dvanáctí. „Doufám, že už si to přeneseme i do extraligy a předvedeme nějaký normální zápas,“ věří před atraktivními domácími partiemi se Spartou (v pátek) a s Plzní (v neděli).

„Spartu chce porazit vždycky každý, vytáhnout se na ni. Doufám, že tým už v pátek pojede a pomůže nám, ať už mezi tyčemi bude stát kdokoliv. Vždycky se to odvíjí od toho, jak mančaft odehraje zápas. Doufám, že kluci budou hrát výborně,“ přeje si na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz