Pirát Čech v Porubě, draci hledali náhradní halu a drtiči bez exotiky

Foto: Zdeněk Polák, hc-olomouc.cz

20. července 2016, 14:49

Adam Bagar

Nejen ve dvou nejvyšších soutěžích vrcholí přípravy na novou sezonu, zajímavostmi se hemží i druhá liga. Zatímco v Šumperku mají problémy s ledem a v Hodoníně odřekli účast na turnaji v Csíkszeredě, Poruba do svého brankoviště ukořistila zajímavou posilu. Po víc než osmi ročnících se do ostravského klubu vrací zkušený brankář Jakub Čech, který naposledy oblékal dres extraligového Chomutova.

Čechovi se předpovídala hvězdná kariéra. Vždyť už v šestnácti letech odchytal za havířovské hokejisty desítku extraligových utkání, následující rok dokonce svou porci zápasů mezi elitou zdvojnásobil a vysloužil si jak pozvánky do reprezentační osmnáctky a dvacítky, tak angažmá v zámořské juniorské OHL. Tam strávil dvě sezony a po návratu na česká kluziště zakotvil právě v méně známém ostravském klubu.

"Na Porubu mám jenom dobré vzpomínky, vždy tam byly perfektní podmínky a zázemí. Určitě chci týmu pomoci vrátit první ligu."

Jakub Čech v porubském dresu zapsal takřka stovku prvoligových startů a dařilo se mu natolik, že o jeho služby stál extraligový Zlín. V posledních sezonách se dost nacestoval, vyzkoušel si EBEL ve Znojmě, druhou nejvyšší německou ligu, slovenskou extraligu nebo elitní soutěže ve Francii a Polsku. Naposledy však chytal pod Krušnými horami, kde sbíral starty v prvoligové Kadani a extraligovém Chomutově.

Tam o jeho další služby nejevili zájem, a tak si třicetiletý gólman musel hledat nové angažmá. Našel až v Porubě, která i díky spolupráci s Vítkovicemi patří společně se Vsetínem k hlavním favoritům na postup do WSM Ligy. "Do Poruby se moc těším. Mám na ni jen dobré vzpomínky, vždy tam byly perfektní podmínky a zázemí. Určitě chci pomoci týmu vrátit první ligu a věřím, že se nám to povede," hlásí Čech.

Šumperk bude trénovat v Blansku, Hodonín do Rumunska neodcestuje

Zatímco porubští příznivci mohou jásat, ty šumperské zasáhla nepříjemná zpráva. Tamní hala, která prochází rekonstrukcí, bude mít led až ve druhé půlce srpna. Draci tak začali intenzivně hledat náhradní ledovou plochu. "Situace je vážná," psali na svém webu. V ohrožení byl turnaj v Ostravě i přípravný duel na Lapači. Nakonec se ale situaci podařilo vyřešit, klub bude částečně trénovat na stadionu v Blansku.

V Hodoníně pak museli zrušit původně plánovanou účast na turnaji v rumunské Csíkszeradě. Tamní pořadatelé totiž nečekaně změnili podmínky turnaje a vedení drtičů se tak snaží najít zápasovou náhradu. Ve hře jsou dvě domácí utkání s běloruským národním týmem do dvaceti let, který se připravuje v Česku. Ze zahraničních soupeřů ještě Hodonín narazí na slovenské kluby z Piešťan a Senice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz