Omlazený Liberec začal přípravu prohrou s Bělorusy. Šír se porval

Foto: hcbilitygri.cz

24. července 2019, 20:01

Adam Bagar

Duelem Liberce se Soligorskem odstartoval program přípravných utkání na nový ročník Tipsport extraligy. Bílí Tygři v omlazené sestavě podlehli běloruskému týmu 1:2.

Soligorsk po pondělním triumfu 3:0 nad Benátkami nad Jizerou začal lépe i proti Liberci. Ten sice nastoupil v dost omlazené sestavě, ale v brance s Markem Schwarzem, jenž poprvé lovil puk ze sítě v desáté minutě, kdy si jej vychutnal Alexander Židkich.

Bílí Tygři srovnali krok po polovině utkání, v přesilovce udeřil Jan Ordoš po asistenci jmenovce Šíra, který si to po gólu rozdal v parádním pěstním souboji se Sergejem Bologejšou. Oba hráči v nervózním druhém dějství pochopitelně zamířili na lavici hanby.

A sledovali z ní, jak Andrej Feklistov při hře čtyři na čtyři dostal až příliš prostoru a rozhodl. Další branka už nepadla. Liberci nepomohla ani hra bez brankáře, přesilovku šest na čtyři zastavil faul. Těch domácí v utkání vyrobili hned osm a na úvod přípravy padli.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC ŠACHŤAR SOLIGORSK 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Ordoš (Šír, Havlín) – 10. Židkich (Durnov), 38. Feklistov (Stankevič).
Rozhodčí: Wagner, Bernat – Podrazil, Grundler.
Vyloučení: 8:7, navíc Šír – Bogolejša 10 minut.
Využití: 1:0.
Diváci: 1 240.
Bílí Tygři Liberec: Schwarz – Havlín, Hanousek, Kunst, Bukač, Žůrek, Buchtela – Ordoš, Šír, Zachar – Dlouhý, Chrtek, Průžek – Špaček, Najman, Rychlovský – Žemba, Bittner, Wiencek.
HC Šachťar Soligorsk: Maljutin – Stankevič, Bujnickij, Dadonov, Levko, Feklistov, Astankov, Karabanov, Rjadčenko, Bovbel, Zujev, Židkich, Čirva, Durnov, Filjajev, Suško, Kambovič, Borisov, Bogolejša, Šemel, Kaznadej.

Nejbližší přípravná utkání na TELH

Sobota 27. července:
17:00 Spartak Moskva – HC VERVA Litvínov (Liberec)

Úterý 30. července:
17:30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno

Čtvrtek 1. srpna:
17:00 HC Olomouc – Arlan Kokšetau
17:00 HC Energie Karlovy Vary – Avtomobilist Jekatěrinburg
17:30 HC Stadion Litoměřice – HC Verva Litvínov
17:30 Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz