Odevzdá všechno! cení si v Litvínově kapitána. Snažím se jít příkladem, líčí Sukeľ

Matúš Sukeľ | Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

„Kapitánem je pro mě ten, který každou desetinu vteřiny odevzdá směrem dopředu i dozadu všechno. To byl pro mě od prvního momentu v loňské sezoně Matúš Sukeľ. Nemám jediný důvod to teď měnit."

Takhle okomentoval opětovnou volbu kapitána litvínovský trenér Karel Mlejnek. Nic víc snad není třeba dodávat.

„Snažím se jít příkladem," líčí sám Matúš Sukeľ. „Celou kariéru hraju takový poctivý hokej. Snažím se dělat všechno naplno: ať už na trénincích, tak v každém střídání. Nic neošidím."

Slovenský pracant navíc umí i zařvat. „Dá se říct, že jsem klidný, ale... Po některých zápasech, třetinách, vybouchnu. Až pak sám sebe musím uklidňovat," popisuje.

Sukeľ začal dělat kapitána v průběhu loňské sezony, po změně trenérů. „Celkem přirozeně jsem se s tou rolí sžil. Snažil jsem se totiž neměnit a snažil se dělat věci, které jsem v kabině dělal už předtím," vypráví.

„Celou kariéru hraju takový poctivý hokej. Snažím se dělat všechno naplno."

„Navíc to nikdy není jen o tom jednom hráči, kapitánovi, ale o celém týmu. Když jsem chtěl něco říct v kabině, řekl jsem to, i když jsem to céčko ještě neměl. Každopádně je to větší zodpovědnost. Jsem za to rád, zase mě to totiž posouvá."

Kromě Sukeľa bude novým lídrem Ondřej Kaše. Vzhledem k mimořádné kariéře má přirozený respekt. „Myslím, že to tak skutečně bude. Má týmu co říct a ukázat," potvrzuje slovenský štírek.

„Ondřej Kaše? Mladí hráči mají ke komu vzhlížet a co se od něj učit."

Právě Kašeho podpis v Litvínově je největším přestupem extraligového léta. A když přijde takový borec, mužstvo dostane impuls. „Přesně tak. Všichni jsou rádi, že přišel. Mladí hráči mají ke komu vzhlížet a co se od něj učit," ví Sukeľ. „Samozřejmě jeden hráč mužstvo nedělá, ale Ondra je opravdu šikovný hokejista. Věřím, že bude zdravý a že nám pomůže."

Kašeho přínos je znát už v přípravě, v níž Litvínov zapsal pět výher ze sedmi utkání. Verva si dokonce vyšlápla na Davos! A pomineme-li utkání se silným Zugem, svěřenci Karla Mlejnka dostali v šesti zápasech pouhých sedm gólů. „Určitě je to dobré znamení. Gólmani chytají výborně. Věřím, že to přeneseme i do ligy," přeje si Sukeľ.

„Máme mladý tým, musíme být rychlí a draví. Snad budeme týmy naší rychlostí přehrávat. Také doufám, že budeme hrát zodpovědně. Navíc máme hodně šikovných hráčů, tak snad budeme dávat i góly," popisuje hlavní přednosti svého týmu.

„Máme mladý tým, musíme být rychlí a draví. Snad budeme týmy naší rychlostí přehrávat."

Zatím není znát, že odešli tři nejproduktivnější hráči z loňského ročníku: Giorgio Estephan, Šimon Stránský a Patrik Zdráhal. „Jasně, odešli, ale tím, že přišli Kašovci nebo Petr Koblasa, máme zase jiné šikovné útočníky, kteří by je měli nahradit," věří Sukeľ.

Právě on dostal v přípravě na křídlo Koblasu, o němž je známo, že má fantastickou střelu z první. „Odehráli jsme pár zápasů a celkem nám to sedlo. Je to rozený střelec, stále si hledá nějakou pozici na střelu. Budu se ho tedy snažit hledat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz