Oceláři vyučovali prodloužení tři na tři. Vítkovice jsme utavili, hlásí Roth

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Třetí hrací den třineckého turnaje Steel Cup 2016 nabídl tradiční derby dvou ocelových měst. Oceláři hostili Vítkovice a dva tisíce tři sta diváků vidělo velice vyrovnanou bitvu. Slezané v utkání třikrát vedli, Ostravané ale pokaždé dorovnali krok. Rozhodlo tak až prodloužení tři na tři a trefa kanonýra Zbyňka Irgla. „Od začátku to bylo dobře sehrané,“ přiznává střelec třetí branky domácích Vladimír Roth.

Steel Cup tradičně zdobí krajské derby dvou ocelářských celků. WERK ARENA viděla úvodní bitvu Třince s Vítkovicemi, duel rozhodlo až prodloužení. „Byl to klasický přípravný zápas. Protože šlo o derby, tak to trochu bylo takové specifické. Šlo vidět, že jsme hráli teprve třetí přípravný zápas. Od trenéra tam máme nové věci, každý se s tím teď sžíváme,“ komentuje třinecký bek druhý duel v rámci Steel Cupu.

Ocelářské derby rozsekl Irgl. Kometa padla v Itálii, mistr srazil Chabarovsk »

Slezané v zápase třikrát vedli, hostující celek ale pokaždé dokázal dorovnat krok. Duel proto musel být hodně těžký na psychickou odolnost třineckých hokejistů. „Snažili jsme si to nepřipouštět a hrát svou hru. Z naší strany především byla snaha se vyvarovat chybám, kvůli kterým jsme prohráli páteční zápas se Slovanem. Na to, že se Vítkovice pokaždé dotáhly, jsme ani nemysleli,“ říká.

Vítkovice do Slezska přijely se značně omlazenou sestavou. Trenér Jakub Petr to den před utkáním avizoval na klubovém webu, přece jen program Steel Cupu je velmi náročný. Ostravané ale zanechali velmi pozitivní dojem. „Hráli super. Kolikrát to je horší, když přijedou dvě pětky nových kluků, které vůbec neznáte. Byli hodně brusliví, zápas byl svižný,“ hodnotí Roth sílu krajského rivala.

Vladimír Roth v zápase vsítil třetí branku Ocelářů, ani tahle přesná trefa ale Slezanům nestačila k plnému bodovému zisku. Jak viděl třinecký bek svůj gól? „V rohu se to nějak vykřížilo, kotouč se dostal na modrou k Tomáši Linhartovi. Ten mi nabil, já jen střílel,“ popisuje svou přesnou trefu.

"Nájezdy? Po zkušenosti ze zápasu s Olomoucí, kdy jsem nedal, to vypadá, že už asi nikdy nepojedu."

Třinecká třiatřicítka byla na ledě i u rozhodujícího momentu utkání v prodloužení. Třinecká trojice Zbyněk IrglMartin AdamskýVladimír Roth od úvodu zamkla soupeře v útočném pásmu, první jmenovaný z mezikruží přesnou trefou rozhodl. „Tam to bylo dobře hned od začátku. Z buly jsme šli dopředu, povedlo se nám soupeře zamknout. Asi jsme je trochu utavili a to rozhodlo,“ ohlíží se za prodloužením, které trvalo jen necelou půlminutu.

Po skončení duelu samozřejmě došlo také na doplňkové samostatné nájezdy. V nich byli lepší hráči ostravského celku. Roth je známým specialistou obráncem na tuto činnost, ke slovu se ale tentokráte nedostal. „Chtěl jsem jet, po zkušenosti ze zápasu s Olomoucí, kdy jsem nedal, to vypadá, že už asi nikdy nepojedu,“ směje se třinecký bek.

Oceláři se ziskem dvou bodů stále udrželi ve hře o pohár, v nedělním závěrečném klání je ale čeká favorizovaný Linköping. „Bude to těžký zápas. Jejich první zápas, kdy hráli proti Bratislavě, jsem viděl. Jsou hodně silní na puku, hráli výborně. Nehledě na to, že to bude třetí zápas ve třech dnech, tak síly budou a bude to dobrý duel,“ uzavírá Vladimír Roth.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz