Očekávaný odchod. Svérázný kouč Tortorella končí v Columbusu

Foto: nhl.com

Čekalo se to tak nějak od půlky sezony. Columbus nevypadal dobře a na play off jednoduše neměl. Tým navíc občas vypadal, jako kdyby ani nechtěl hrát. Došlo tak k nevyhnutelnému. John Tortorella, trenér Blue Jackets, nebude po sezoně pokračovat. Končí mu smlouva, kterou neprodlouží. Bude si tak hledat angažmá jinde.

V Columbusu strávil Tortorella šest let. Povedlo se mu čtyřikrát dostat do play off a stal se trenérem s nejvíce výhrami v historii organizace. I přes o má jeho odchod trochu hořkou pachuť, a to kvůli letošní zpackané sezoně či kauze Dubois–Laine.

„Byla to mizerná sezona, stálo to za prd,“ neschovával se Tortorella za fráze.

Oficiálně stále nic řečeno nebylo, Tortorella navíc na tiskové konferenci odmítl svou budoucnost blíže komentovat. Jenom řekl, že on a generální manažer Kekäläinen se o společné budoucnosti pobaví.

„Byla to mizerná sezona, stálo to za prd.“ 

„Řeknu to takhle. Nic takového jako životnost trenéra neexistuje,“ řekl po posledním zápase s Detroitem. „Co ale existuje, je správný čas a správné místo. To je to nejdůležitější. Jestli jsem teď ve správný čas na správném místě? Myslím, že odpověď na tuto otázku najdu velmi rychle.“

Z citace Tortorelly jde poznat, že jedinou možností je odchod. To potvrzuje i server The Athletic, který píše, že se Tortorella už začal loučit s hráči i se všemi lidmi v klubu. Kekäläinena měl navíc obeznámit s tím, že novou smlouvu nepodepíše. Navíc ani není potvrzeno, že nějakou nabídku dostal.

Odchod Tortorelly už oficiálně oznámil i Columbus.

„Nic takového jako životnost trenéra neexistuje.“

Dvaašedesátiletý kouč však žádný důchod neplánuje. Mnoho novinářů se shoduje v tom, že by Tortorella chtěl pokračovat v trénování.

Zatímco Columbus bude pro svou přestavbu shánět nového trenéra, Tortorella se bude snažit navázat na úspěšnou kariéru jinde.

Kde to bude?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz