Noční let, příjezd na snídani i policie. Jeřábek o divokých přesunech repre

Foto: Jan Beneš, Český hokej

17. prosince 2021, 19:06

Adam Bagar

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Hodně hektické hodiny má za sebou česká hokejová reprezentace, která se hned po domácím utkání s Finy letecky přesouvala z Prahy do Moskvy.

Národní tým dorazil do ruské metropole až okolo páté hodiny ranní tamního času (v Moskvě je o dvě hodiny víc než v Česku, pozn. red.), hráči se tak dostali na hotel a následně do svých postelí až v době, kdy už pomalu začalo svítat.

„Kdo chtěl počkat ještě zhruba dvacet minut, tak už mohl jít rovnou na snídani.“

„Kdo chtěl počkat ještě zhruba dvacet minut, tak už mohl jít rovnou na snídani,“ popisuje s úsměvem Jakub Jeřábek. „Ale nikdo nešel, měli jsme akorát nějaké ovoce na pokoji a šli okolo sedmé hodiny spát,“ doplňuje obránce.

Zhruba v jednu hodinu už hráče čekala snídaně, respektive oběd, moc toho tedy nenaspali. „Příjemné to určitě nebylo, ale myslím, že jsme se vyspali. Teď navíc máme dost času na to, abychom si odpočinuli,“ pokračuje v povídání.

Hektický byl i následný přesun do arény. „V autobuse jsme kvůli zácpě strávili hodně času a navíc nás zastavila policie, čímž se cesta ještě prodloužila. Řidič si prý nechal poradit, tak to hodil někde do protisměru,“ popisuje Jeřábek.

Trénink trval přibližně hodinu a čtvrt, Češi se po náročných přesunech potřebovali pořádně vyjezdit a po těsné prohře s Finskem pilovali také přesilové hry. „Teď pojedeme na hotel, možná si sedneme, popovídáme a jdeme spát.“

Už v sobotu je čeká bitva s domácími a na turnaji neporaženými Rusy. „Hrají trošku jinak než Finové, ale všechny zápasy na této úrovni jsou pořád ve vysokém tempu. Myslím, že by to mohl být dobrý hokej,“ láká fanoušky Jeřábek.

Duel vysílaný živě na ČT sport startuje ve 13:30 SEČ a pro zkušeného obránce, který v Rusku působí už čtvrtým rokem, bude trošku speciální. „Celkově se s těmi ruskými hráči potkávám, navíc je tam i jeden spoluhráč od nás z klubu.“

„Na výhru čekáme dlouho a už mě to s prominutím sere, takže v sobotu do toho půjdeme s jasným cílem vyhrát.“

Sborná z Jeřábkova Spartaku Moskva nominovala Alexandra Nikišina, taktéž zadáka. „Maličko jsme se hecovali, sázka ale neproběhla. Spíš se těším na reakce až se zase sejdeme, při zápase se snažím koncentrovat na výkon.“

Nejen pro Jeřábka by bylo určitě příjemné zlomit čekání na první výhru v olympijské sezoně právě proti sborné. „Čekáme na ni dlouho a už mě to s prominutím sere, takže v sobotu do toho půjdeme s jasným cílem vyhrát,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz