Nedomlel o Varech: Letos všechny překvapily, musíme si dát pozor

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

7. března 2020, 12:05

Martin Voltr

Při zranění Petra Zámorského platí Richard Nedomlel za jasnou oporu hradeckých zadních řad. Na závěr základní části přidal k perfektní práci dozadu i svůj druhý gól sezony, Mountfield po sérii porážek skolil Vítkovice 5:2 a teď už se chystá na pondělní start předkola proti Karlovým Varům.

Hodně důležitá výhra, viďte? Poslední dobou se vám nedařilo a před začátkem předkola jste se potřebovali nakopnout, navíc jste ještě získali výhodu domácího prostředí.
Přesně tak. Už od začátku jsme si šli pro vítězství. Nekoukali jsme, co se může a nemůže stát, chtěli jsme se hlavně připravit na předkolo. S vítězným zápasem se nám do něj půjde daleko líp, než kdybychom prohráli. Hrozně si toho ceníme a teď už se budeme soustředit na pondělí.

Bylo znát, že Vítkovice si po posledním zápase ulevily a už byly hlavně spokojené se záchranou?
Tak ulevily, neulevily. Já nevím, jak to vypadalo zeshora, ale Vítkovice jsou nebezpečné, mají nebezpečné brejky a myslím si, že je daleko těžší hrát proti týmu, který nemá co ztratit. Nebylo to jednoduché utkání, ale jsem rád, že jsme se k němu postavili tak, jak jsme se postavili, a vyhráli jsme.

Vy jste dal svůj druhý gól sezony, a dokonce z přečíslení. Jak jste se v něm vůbec objevil?
Když jsem viděl, že bylo vepředu místo, tak jsem tam najel. Orsi (Jakub Orsava) mi dal krásnou nahrávku, takže pak už jsem to tam jenom zametl.

Asi to berete jenom jako bonus k práci, kterou odvádíte.
Já jsem nikdy nebyl za střelce. Ale nejde o to, kdo ty góly dává. Hlavně že tam padají a od toho se pak musíme odrazit.

Jinak musíte být se svou letošní hrou spokojený, ne?
Já se snažím dělat svoji práci, zápas od zápasu. Nevím, jestli je to lepší, nebo horší, takhle se na to nekoukám. Snažím se každý zápas a trénink odvést maximum a ono se to pak nějak vyvrbí.

V předkole narazíte na Karlovy Vary. Přáli jste si je, nebo třeba někoho jiného?
Já jsem se to popravdě dozvěděl až teď od vás, nějak jsem to nestíhal sledovat. Soustředil jsem se na zápas a neřešil jsem na koho půjdeme, protože play off je úplně jiná soutěž.

A jakým budou Vary soupeřem?
Myslím, že tuhle sezonu Karlovy Vary všechny překvapily. Mají velice silné mužstvo, jsou rychlí, brusliví, takže si na ně budeme muset dát pozor. Hlavně se ale musíme soustředit na naši hru a hrát to, co si řekneme.

Zejména vy obránci to nebudete mít s jejich rychlými útočníky snadné. Jak na jejich hru nejlépe zareagovat?
Ono se to nedá úplně takhle říct. Tam záleží, jak to vyplyne ze situace. Úplně nejlepší by bylo, kdybychom je ani nenechali rozjet. Ale když už se potom rozjedou, tak to radši zatáhnout a počkat si, až do pásma dojedou všichni hráči, a pak postupně jít po nich.

A když se podíváte na svůj tým, jak v posledních týdnech nebo měsících vypadal: Jaké si myslíte, že máte v play off šance?
To je těžké takhle říct. Jak už jsem říkal, play off je úplně jiná soutěž než základní část, takže uvidíme. Když budeme hrát na sto deset procent, tak si myslím, že v něm můžeme uspět.

Jak velkou výhodou pro vás může být v předkole start v domácím prostředí?
Myslím si, že fanoušci jsou na to natěšení, a vždycky je výhoda začínat doma než jet někam dál. My to musíme jenom přetavit nejlépe ve dvě vítězství a uvidíme, co se potom bude dít dál.

Sestřih utkání Hradec Králové – Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz