Naše lajna musí podávat lepší výkony, velí Hertl. Teď zapomenout!

Foto: Jan Beneš, Český hokej

15. května 2022, 23:07

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Letos v NHL prožil jednu z nejlepších sezon v kariéře, Tomáš Hertl je velkou tváří české reprezentace na mistrovství světa ve Finsku. Ovšem jeho lajna s Jakubem Vránou a Jiřím Smejkalem se po dvou zápasech docela trápí.

Češi proti Švédsku sice začali dobře, když se prosadil David Krejčí v 7. minutě. Tre Kronor ale zápas nakonec ovládli 5:3.

„My jsme nehráli dobrý hokej – nechali jsme je hrát. Musíme týmu pomoci, nesmí to být jen Krejčova lajna,“ komentuje Tomáš Hertl.

„Jsme nikde,“ dodává kriticky.

Po první třetině byl stav ještě 1:1, ale ve druhé periodě Švédové odskočili na rozdíl tří branek.

„Vypadalo to, jako bychom první dvě třetiny neměli energii. Oni hráli na tři lajny a my jsme je nechali hrát. Těžko jsme se tam dostávali. Hlavně to bylo tím, že jsme ztráceli jednoduché puky,“ hodnotí Hertl, který má v turnaji zatím nula bodů stejně jako Jakub Vrána.

„Musíme týmu pomoci. Zatím tomu nepomáháme."

„Je to na nás, abychom to zvedli. Musíme týmu pomoci. Zatím tomu nepomáháme,“ doplňuje Hertl. Ten hraje s Vránou a Smejkalem od Švédských hokejových her.

Národní tým se dopouštěl proti seveřanům hodně ztrát. I proto Švédsko vyslalo na branku 34 střel a Češi jen 21.

„Vždycky jsme chtěli udělat něco navíc. Když to občas nejde, tak musíme hrát jednodušeji,“ velí 28letý útočník San Jose.

Švédové navíc mají jednu z nejlepších obran na celém turnaji. Beci Tre Kronor ale nebyli podle Hertla tolik pod tlakem.

„Dahlin, Ekman-Larsson…. Já hraji proti nim furt a ti nemají rádi, když se dohrají v útočném pásmu. Nejlepší jsou v útoku a tam jsme je nechali hrát,“ mrzí Hertla.

Zatím se za český tým prosazují jen hokejisté z extraligy. Nejsou hráči z NHL tak zvyklí na širší kluziště?

„Na to se rozhodně vymlouvat nebudu. Jsme na tom všichni stejně. Tým očekává, že my nějak pomůžeme.“

Národní tým se bude snažit vycházet ze třetí třetiny, kdy hrál už lépe a dvakrát skóroval.

„Nemá cenu na to myslet. Musíme se připravit na další zápas. Musíme na to zapomenout a začít znova."

„Víme, že kdybychom takhle hráli celý zápas, mohlo by to být jinak. Ale to bylo pozdě. První dvě třetiny jsme si nezasloužili být ve vedení. Vypadalo to, jako by nám nejezdily nohy. Oni byli první všude,“ říká kriticky.

„Nemá cenu na to myslet. Musíme se připravit na další zápas. Musíme na to zapomenout a začít znova,“ vyhlíží Hertl další duel, který čeká český tým v úterý proti Rakousku.

„Hlavně naše lajna a já musíme podávat lepší výkony a pomoci týmu. Když už ne góly, tak vytvořit nějaký tlak,“ uzavírá hráč, který letos v NHL posbíral 64 bodů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz