MS pohledem dobrovolnice: Skvělá zkušenost! Jak vzpomíná na české fanoušky?

Foto: Joshua Piipponen

3. června 2022, 18:17

Michal Hladký

Žádná velká sportovní akce by se bez nich neobešla. Letošní mistrovství světa ve Finsku se mohlo uskutečnit také díky mravenčí práci stovek dobrovolníků, mezi které patřila i jednadvacetiletá Selina. Co nám o svém zapojení do organizace hokejového svátku pověděla?

„Byla jsem součástí video týmu pod hlavičkou IIHF. Měla jsem za úkol vytvářet obsah s fanoušky, který pak šel do světa prostřednictvím oficiálních platforem turnaje,“ popsala Selina svou náplň práce na mistrovství.

Rodačka z finského městečka Puolanka má k hokeji blízko, tak jako většina obyvatel země tisíců jezer. Láska ke sportu ale nebyla jediným faktorem, který ji mezi dobrovolníky nalákal.

„Studuji audiovizuální studia. Vloni v létě mi můj učitel řekl, že je tady tahle možnost, která by se mi do budoucna určitě hodila. Důvod byl ale také ten, že už delší dobu bojuji se sebedůvěrou. Přihlásit se jako dobrovolník byla jedna z šancí, jak se v tomhle ohledu zlepšit,“ nechala se slyšet.

„Přišli jsme k partičce kamarádů, kteří zrovna zpívali z plných plic a u toho popíjeli. Vůbec nevím jakou písničku, ale evidentně si turnaj moc užívali.“

V Tampere si Selina na nedostatek materiálu pro své výstupy rozhodně stěžovat nemohla. Živelní Lotyši, zapálení Britové či domácí Finové, kteří si své mistrovství dokázali náležitě užít. Jednadvacetiletá dobrovolnice pochopitelně narazila i na Čechy, kteří alespoň na skupinových zápasech tvořili jedny z nejpočetnějších fanouškovských táborů.

„Přišli jsme k partičce kamarádů, kteří zrovna zpívali z plných plic a u toho popíjeli. Vůbec nevím jakou písničku, ale evidentně si turnaj moc užívali,“ smála se při vzpomínce na setkání s příznivci ze srdce Evropy.

Celkově je mladá Finka s nabytou zkušeností nesmírně spokojena.

„Moc jsem si to užila! Bylo skvělé se dostávat do kontaktu s fanoušky, to mě bavilo vůbec nejvíc. Nicméně jsem si připadala trochu odtržena od turnaje, na druhou stranu mě tahle zkušenost ve všech směrech posunula a já jsem za to neuvěřitelně vděčná.“

„A samozřejmě Finsko vyhrálo, takže spokojenější ani být nemohu,“ usmívala se. A na otázku, zda se na stejnou pozici přihlásí i za rok, má jasno: „Pokud to bude možné, tak určitě!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz