Mrázek ani Plekanec, Vegas si z volných Čechů vybralo Noska

Foto: griffinshockey.com

22. června 2017, 6:45

Adam Bagar

Nováček NHL z Las Vegas si při středečním slavnostním předávání trofejí vybíral v rámci rozšiřovacího draftu své nové hráče od konkurentů. Mezi třicítkou borců se objevil i jeden Čech. Kromě Tomáše Hyky zabojuje o dres Golden Knights letošní vítěz Calder Cupu Tomáš Nosek.

Zatímco David Krejčí, David Pastrňák, Michael Frolík, Vladimír Sobotka, Jakub Voráček, Radko Gudas, Tomáš Hertl, Radek Faksa nebo Ondřej Palát byli chránění, další Češi napjatě vyčkávali, zda si je Golden Knights v rozšiřovacím draftu NHL náhodou nevyberou. Mezi nimi také Michal Neuvirth, Andrej Šustr, Tomáš Plekanec, Dmitrij Jaškin, Lukáš Sedlák či Petr Mrázek.

Skvělý Nosek slaví druhý titul: Doufám, že letos už NHL vyjde »

Vegas ale nakonec překvapivě sáhlo po Mrázkově spoluhráči Tomáši Noskovi, který uplynulé sezony bojoval o místo na soupisce Detroitu a působil hlavně na farmě, kde před několika dny slavil druhý mistrovský titul v kariéře. Pardubický odchovanec k zisku Calder Cupu přispěl fantastickými 63 body, když k 41 v dlouhodobé části přidal dalších 22 bodů v play off.

V NHL má Nosek na kontě jen sedmnáct startů, z toho jedenáct z povedené uplynulé sezony. "Doufám, že už na konci sezony v Detroitu jsem ukázal, že mám na NHL. Uvidíme, ale věřím, že letos už to vyjde," řekl Nosek při zlatých oslavách pro hokej.cz. V tu chvíli ale ještě netušil, že o své místo v nejslavnější lize na světě bude bojovat v dresu nováčka z Las Vegas.

Další Čech v NHL: Tomáš Hyka má namířeno do Las Vegas »

Nosek se v týmu potká s Tomášem Hykou, bývalý boleslavský útočník se s klubem dohodl už na začátku června. Na další Čechy se nedostalo, Golden Knights však ulovili zajímavá jména. Z mistrovského Pittsburghu k nim dle předpokladů míří zkušený brankář Marc-Andre Fleury, z kádru dalšího finalisty letošních bojů o Stanley Cup si vybrali střelce Jamese Neala.

Nováček NHL získal kromě třicítky hráčů také deset voleb do příštích draftů a do kádru přivedl i několik dalších jmen v rámci předem domluvených výměn. Z Tampy Bay odchází do Las Vegas ruský útočník Nikita Gusev. Už dřív přitom podepsali Vadima Šipačova a pokud by dotáhli také přesun Jevgenije Dadonova, pak by měli kompletní komando z ruského Petrohradu.

Koho si Vegas Golden Knights vybrali?

Brankáři:
Calvin Pickard (Colorado), Jean-Francois Berube (Islanders), Marc-Andre Fleury (Pittsburgh).

Obránci:
Luca Sbisa (Vancouver), Jon Merrill (New Jersey), Brayden McNabb (Los Angeles), Jason Garrison (Tampa Bay), Deryk Engelland (Calgary), Colin Miller (Boston), Marc Methot (Ottawa), David Schlemko (San Jose), Griffin Reinhart (Edmonton), Alexej Jemelin (Montreal), Clayton Stoner (Anaheim), Trevor van Riemsdyk (Chicago), Nate Schmidt (Washington).

Útočníci:
Teemu Pulkkinen (Arizona), William Carrier (Buffalo), Cody Eakin (Dallas), Tomáš Nosek (Detroit), Jonathan Marchessault (Florida), Connor Brickley (Carolina), Chris Thorburn (Winnipeg), Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia), James Neal (Nashville), Brendan Leipsic (Toronto), David Perron (St.Louis), Oscar Lindberg (Rangers), Erik Haula (Minnesota), William Karlsson (Columbus).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz