Mora podškrábla účastníka MSJ. Klub chce play off i lepší útok

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

13. září 2022, 21:21

Josef Prášek

Olomouc vstupuje do nové sezony bez hvězdného Davida Krejčího. Tým z Hané neudělal moc změn a udržel kostru kádru. Na zkoušce navíc uspěl účastník letošního mistrovství světa juniorů Matouš Menšík.

Teď si 19letý talent, který na srpnovém juniorském šampionátu získal jednu asistenci, zahraje v extralize za Olomouc.

„Líbí se nám, v pátek bude hrát. Jsme spokojeni s tím, jak to odehrál v přípravě. Také v tréninku vypadá dobře,“ pochválil ho hlavní kouč Jan Tomajko na předsezonní tiskové konferenci.

„Sledovali jsme, když hrál Matouš loni play off v Jihlavě. Když přišel, věděl, že si to musí vybojovat,“ upřesnil Tomajko na adresu odchovance Dukly, který poslední dva přípravné zápasy hrál dokonce v první lajně vedle Jakuba Orsavy a Michala Kunce.

„Zkoušku proměnil v trvalé angažmá."

Menšík začal loni v jihlavské juniorce, závěr sezony patřil k nejvýraznějším hráčům A-týmu Dukly, se kterou vyhrál první ligu.

Na start v extralize zatím čeká, v pátek se ale dočká a zahraje si proti Plzni. A tohoto hráče se vyplatí sledovat, potenciál v sobě určitě má. Na jaře získal v play off 12 bodů!

Foto: Martin Voltr

„Zkoušku proměnil v trvalé angažmá,“ potvrdil generální manažer Erik Fürst, který na tiskové konferenci hovořil také o klubovém rozpočtu.

„Rozpočet se lehce zvýšil, za což musím pochválit Simona Vejtasu, který pracuje jako marketingový manažer výborně,“ prozradil.

Zvýší se tím pádem i ambice? „Říkáme to každý rok, prvním cílem je předkolo, poté chceme dojít co nejdále. Loni nám postup do čtvrtfinále o kousek utekl. Hokejový život je takový. Došli jsme, kam jsme došli, nyní se pokusíme to zlepšit.“

„Říkáme to každý rok, prvním cílem je předkolo, poté chceme dojít co nejdále."

S cílem udělat minimálně předkolo souhlasil i Jan Tomajko. „Ještě důležitější pro nás však bude předvedená hra, na které jsme v přípravném období pracovali. Chceme být především v útoku lepší než v minulých sezonách,“ zmínil kouč Hanáků.

Olomoučtí hokejisté v přípravě sehráli sedm utkání: třikrát slavili a čtyřikrát odešli poraženi. „Na něčem jsme v přípravě pracovali. Uvidíme, jak se nám povede rozběhnout sezona. Vše jsme zaměřovali na to, aby se nám povedl chytnout začátek,“ komentoval Boris Žabka, čerstvý asistent.

„Ještě důležitější pro nás však bude předvedená hra. Chceme být především v útoku lepší než v minulých sezonách."

Do nové sezony půjde Olomouc s lehce upravenými dresy, na zadní straně se objeví například partner Mora.

„Změn je na nich minimum. Dlouho jsme řešili v rámci vedení a s hráči to, zda udělat dresy nové nebo zanechat design z minulé sezony. Nakonec zvítězila druhá varianta,“ uvedl marketingový manažer Vejtasa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC Olomouc (@hcolomouc)

„Byly na ně pozitivní ohlasy nejen mezi fanoušky, ale i hráči a soupeři v rámci celé extraligy. Bude také třetí sada dresů,“ prozradil s tím, že Olomouc by v této speciální sadě měla nastoupit poprvé 27. září doma proti Pardubicím.

První duel ale čeká Hanáky v pátek na ledě Plzně. Tým je podle Jana Tomajka kompletní, chybět asi bude akorát útočník Silvester Kusko. „Má drobnější zranění. Předpokládáme, že v Plzni hrát nebude a až do pondělka bude bez ledu.“

Olomouc je v podstatě každou sezonu pasována do role outsidera, nicméně od postupu do české nejvyšší soutěže v roce 2014 zatím pokaždé (kromě dvou sezon) hrála minimálně předkolo play off.

Bude tomu tak i letos? Nebo se družina bez Davida Krejčího bude trmácet spíše na spodku tabulky?

Foto: Josef Prášek

Aktuální soupiska HC Olomouc

Brankáři: Branislav Konrád, Jan Lukáš.

Obránci: Dalibor Řezníček, Tomáš Černý, David Škůrek, Jiří Ondrušek, Tomáš Dujsík, Alex Rašner, Adam Rutar, Jan Švrček, Lukáš Mareš, Šimon Groch.

Útočníci: Lukáš Kucsera, Lukáš Anděl, Jan Bambula, Joshua James Mácha, Jan Kučera, Lukáš Nahodil, Silvester Kusko, Michal Kunc, Jakub Navrátil, Tobiáš Handl, Daniel Ministr, Petr Strapáč, Jakub Orsava, Matěj Tomajko, Jan Káňa, Lukáš Klimek, Rostislav Olesz, Jan Knotek, Pavel Musil, Matouš Menšík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz