Vrhel se vrátil z Finska. Hrát bude v Chomutově i Chance lize

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Po necelých dvou letech se mládežnický reprezentant Stanislav Vrhel vrací do českých soutěží. Chomutovský odchovanec dnes nastoupil za juniorku Pirátů, s nimiž se přitom neloučil v dobrém.

Vrhel odešel v únoru 2020 po reprezentační přestávce do finského Lahti, což chomutovský klub hodně zaskočilo.

„Nechceme sice pálit mosty, nicméně nás docela mrzí, že jsme se o Standově nabídce dozvěděli až ve chvíli, kdy přišla na klub žádost o transfer. On sám za nikým z vedení nepřišel, abychom se o situaci pobavili. Po turnaji reprezentace do osmnácti let jen zavolal z letiště trenérovi juniorů,“ uvedli tehdy Piráti.

Jejich odchovanec si u Pelikánů vyzkoušel dorosteneckou i juniorskou soutěž, tři starty dostal také v elitní Liize a letos hrál druhou nejvyšší mužskou soutěž v partnerské Heinole.

Foto: Kateřina Kundertová

„Přiznám se, že jsem byl takový mamánek. Přišel jsem domů z tréninku, měl jsem uvařeno, všechno, taková pohodička. No a teď už jsem byl sám. Mentálně jsem se určitě posunul. První dva měsíce se vám trošku stýská, ale pak to opadne,“ líčil osobní dojmy loni v létě.

Poté, co v 19 zápasech letošního ročníku nebodoval, se vrátil zpátky do Česka. A je jedině dobře, že ani jedna ze stran mosty opravdu nespálila. Piráti na svém mládežnickém facebooku oznámili, že Stanislav Vrhel nastoupí za jejich juniorku v úterním derby na ledě Litvínova a následně zamíří do blíže nespecifikovaného klubu Chance ligy.

V juniorské extralize se může objevovat i dál, nicméně s šancemi Chomutova na udržení už to stejně nevypadá dobře. Dosud nasbíral jen 12 bodů a na barážovou pozici, kterou drží právě Litvínov, mu chybí 25 bodů.

Mohutný útočník letos patřil i do kádru reprezentační dvacítky, s níž odletěl na mistrovství světa; společně s dalšími dvěma hráči však neprošel závěrečným zúžením sestavy a před startem šampionátu zamířil domů. Potěšil alespoň svou reakcí na sociální síti:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz