Rychlý podpis? Hnací motor makat a dřít, hlásí Novák a vyhlíží AHL

Foto: Steve Dunsmoor, kelownarockets.com

Pavel Novák si i se 73 kanadskými body užil v Kelowně první normální pocovidovou sezonu a na závěr si ji vylepšil rychlým podpisem nováčkovské smlouvy s Minnesotou. V létě ho čekají kempy a boj o stabilní místo na farmě, za cíl má také odložené mistrovství dvacítek.

Je pro vás podpis v NHL takovou náplastí na vypadnutí v prvním kole play off?
Když se ještě vrátím k sezoně, byla v základní části rozehraná velmi dobře a v play off jsme taky chtěli projít minimálně první kolo. Bohužel se to nepovedlo a porazili nás poměrně jednoznačně 1:4. Přiznám se, že jsem vyřazení kousal těžce, protože jsem si představoval, že budeme hrát lépe. Během pár dní jsem potom věděl, že bych měl podepsat, což mě potěšilo. Nechci říct, že to byla náplast, ale spíš taková náhrada za to, že jsme nemohli hrát déle. Byl jsem šťastný, že se taková věc povedla.

Překvapila vás nabídka smlouvy?
Už během sezony se o mě Minnesota hodně zajímala a byli jsme skoro v každodenním kontaktu. Pak mi zavolal agent, že jsme dostali nabídku. Byl jsem z toho zaskočený a nečekal jsem to, ale měl jsem velkou radost. Všechno se rychle vyřešilo i podepsalo. Jsem rád, že jsme to takhle dotáhli a já už příští rok můžu pomalu začít bojovat o NHL.

Co pro vás podpis znamená?
Nervy kvůli tomu cítit nebudu, spíš je to pro mě obrovská motivace a hnací motor pokračovat, makat a dřít, abych příští rok udělal farmu a začal bojovat o NHL. Je to motivace neustále se každý den zlepšovat.

Stihl jste už nějakou oslavu?
Upřímně: Extrémně jsem to neslavil, protože když jsem zrovna podepisoval, měl jsem karanténu na covid, kvůli čemuž jsem nehrál ani poslední utkání v play off. V Kanadě úplně slavit nešlo, s rodiči už jsme trochu slavili, ale větší oslava ještě nebyla, ta přijde.

„Je to pro mě obrovská motivace a hnací motor pokračovat, makat a dřít, abych příští rok udělal farmu a začal bojovat o NHL.“

Víte, co tedy bude příští sezonu?
Měl bych samozřejmě odletět na development, nováčkovský a hlavní kemp. Myslím, že největší šancí je zůstat na farmě, ale je tam samozřejmě varianta i s juniorkou. Budu se snažit, abych podával co nejlepší výkony a ukázal, že mám na to, abych byl stabilní člen farmy a mohl tam hrát.

Berete šanci posunout se dál jako odměnu za individuálně výbornou sezonu?
Beru to spíš jako odměnu za několikaletou práci. Nemyslím si, že poslední sezona byla úplně top, měl jsem je posledních pár let vyrovnané až na tu jednu covidovou, která byla zvláštní a neodehrálo se moc zápasů. To byla taková jediná výjimka. Teď nebyla sezona extrémně výborná, ale odehrál jsem svůj standard, co jsem chtěl. A zase jsem se o něco zlepšil.

Foto: hockeywilderness.com

Předpokládám, že jste taky rád za normálně odehranou sezonu. Jednou jste přišel o Memorial Cup, pak vám Kanada neudělila vízum...
První sezonu jsme měli velmi dobrý tým a měli jsme hostit Memorial Cup, což je v Kanadě obrovská akce, ale zhatil ji covid. Další sezona vůbec nevyšla kvůli vízům a celkově covid opatřením, takže jsem byl hrozně šťastný, že se můžu do Kanady a konkrétně do Kelowny vrátit a odehrát tam celou sezonu. I když byla zase provázená nějakými covidovými opatřeními, takže se některé zápasy překládaly. Sezona nebyla úplně jednoduchá, ale zvládli jsme všechno a nakonec se odehrála poměrně plynule, takže v tomhle to bylo super. Byla to první pořádná pocovidová sezona.

Proč vám vůbec tehdy víza neudělili?
Už si to přesně nepamatuju. Když jsem já potřeboval odletět do Kanady, udělovala se pouze pracovní víza, což já jsem samozřejmě dostat nemohl. Potřeboval jsem klasické, ale ne pracovní, které musí mít podle mě třeba hráči, kteří mají podepsáno do NHL. Přesně to ale nevím, nechtěl bych říkat nějaké nesmysly.

„Zase tak moc se toho nemění, bude to dřina jako každý rok.“

Budete teď letní přípravu směřovat k odloženému mistrovství dvacítek?
Příprava bude malinko jiná, takže začnu už teď chodit trochu na led, abych byl připravený a v co nejlepší formě, když dostanu pozvánku na dvacítky. Zase tak moc se toho ale nemění, bude to dřina jako každý rok. Přidám jenom více ledu, abych byl připravený ať už na začátek července, kdy bych měl letět do Minnesoty na development kemp, nebo pak na případné mistrovství v srpnu. Nemyslím si, že to bude úplně jiné.

Máte šampionát jako jeden z cílů?
Určitě. Když dostanu pozvánku a trenéři mě vyberou, bude to pro mě další obrovská akce. Půjdu tam s tím, abych pro Česko odvedl co nejlepší výkony a uhráli jsme nějaký úspěch, když to půjde.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kelowna Rockets (@kelownarocketswhl)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Minnesota Wild (@minnesotawild)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz