MS juniorů bude mít lví maskoty. Ťuk a Puk navážou na Boba a Bobka

26. listopadu 2019, 17:45

hokej.cz

Mistrovství světa do 20 let, které na přelomu roku hostí Ostrava a Třinec, nebude postrádat své maskoty – lvy Ťuka a Puka, které používá Český hokej dlouhodobě jako maskoty národního týmu. Pro juniorský šampionát se „převlékli“ a změnili čísla na dresech – oba nastoupí s číslem 20 na zádech.

Základní motiv je jasný. „Lev je s českým hokejem neodmyslitelně spojen,“ říká generální sekretářka organizačního výboru mistrovství světa Markéta Štěrbová.

Při volbě maskota zvažovalo vedení Českého hokeje, jakým způsobem se ubírat – pro juniorský šampionát totiž není maskot typický. „My jsme však maskota určitě chtěli, i díky velice pozitivní zkušenosti ze seniorského šampionátu v roce 2015,“ vysvětluje Štěrbová. V Praze a Ostravě tehdy na tribunách bavila dvojice populárních králíků Bob a Bobek.

Ťuk a Puk tudíž navážou na úspěšný tandem. „Před lety jsme si v praxi ověřili, že dvojice maskotů je atraktivní jednak pro různé grafiky a animace v rámci televizních přenosů, ale jejich vzájemná interakce, respektive propojení na tribunách s diváky, je mnohem výraznější než u jednoho maskota,“ dodává Štěrbová.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Lvíčci Ťuk a Puk nejsou pro českého hokejové příznivce neznámými – od roku 2016 jsou maskoty českého národního týmu a jména jim tehdy vybrali sami fanoušci v internetové anketě.

„Pro mistrovství v Ostravě a Třinci jsme jim dali lehce modernější vzhled a převlékli jsme je. Na šampionátu se představí v dresech s logem na přední části a číslem 20 na zádech,“ doplnila Štěrbová.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

S maskoty se navíc už v těchto dnech mohou seznámit fanoušci na extraligových utkáních v obou dějištích šampionátu. V úterý se jim představili na zápase Třinec – Zlín, ve středu pak potěší zejména ty ostravské v první přestávce zápasu Vítkovice – Sparta Praha.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Vstupenky na mistrovství světa juniorů lze koupit přes on-line aplikaci. Aktuálně dostupná kapacita na duely českého týmu je vyprodána, k dispozici jsou ale lístky na další zápasy včetně některých bitev play off, mistrů světa z Finska či silné Kanady.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz