Jeden z mých nejhorších zápasů, tuší Svozil. Po příletu spal pět hodin

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

10. listopadu 2020, 17:11

Daniel Kinc

Poslední dny pro něj byly hodně hektické. Konec týdne strávil obránce Komety Stanislav Svozil s reprezentačním áčkem na Karjala Cupu, kde se v neděli proti Rusku dočkal v 17 letech vysněného debutu. O den později už stál na ledě domovské DRFG areny v duelu proti Litvínovu, který mu však, stejně jako celému týmu, vůbec nevyšel. „Rozhodly naše individuální chyby,“ věděl po porážce 2:4.

V neděli okolo třetí odpoledne končil svůj duel za národní tým v Helsinkách, o den později jej čekalo v Brně extraligové utkání proti litvínovské Vervě. „Spal jsem pouze pět hodin. Přiletěli jsme v neděli ve 21 hodin do Prahy na letiště, zhruba hodinu po půlnoci jsem byl v Brně a v 6:40 už jsem šel na testy na covid, a následně na trénink,“ popsal poslední hodiny přerovský rodák.

Po zápase byl na sebe hodně kritický. „Z mé strany to byl popravdě jeden z nejhorších zápasů v kariéře, co jsem odehrál. Na ledě to šlo vidět. I vzhledem k předchozím dnům to bylo pro mě trochu náročnější, ale na druhou stranu se tím nechci na nic vymlouvat,“ řekl Svozil, který na ledě v zápase s Litvínovem strávil necelých deset minut.

Jak vnímal rychlý přechod z mezinárodního hokeje na ten extraligový? „Rozdíl tam byl. S ruskou dvacítkou v neděli na Karjala Cupu se hrál rychlejší hokej, ale to nakonec nehraje roli. Snad se do toho opět zase co nejrychleji dostanu a bude to tak, jak to má být. Je škoda, že jsme zápas neotočili a nevybojovali tři body,“ reagoval na průběh duelu, v němž Kometa nakonec tahala za výrazně kratší konec provazu.

V samotném duelu s Litvínovem sice vedla, ale ve druhé části třikrát inkasovala z brejku soupeře. „Rozhodly naše individuální chyby. Dávali jsme soupeři sami od sebe šance a z toho plynuly všechny inkasované góly. Karel Vejmelka nás dost podržel a mohli jsme být rádi, že to skončilo jen 2:4,“ tušil Svozil. Sám si vyčítal druhou branku Vervu, kdy hosté definitivně nalomili brněnský celek. „Byla to moje chyba, hráče jsem nestihl dobruslit.“

Po restartu extraligy se jihomoravský celek nemůže spolehnout na absentující duo Holík – Mueller, mimo hru je také obránce Bartejs. „Peter s Petrem nám dost chybí, hlavně na přesilovkách – proti Litvínovu jsme z nich mohli dát klidně další dva góly. Musíme to ale příště zvládat i bez nich,“ burcuje tým do dalších zápasů sedmnáctiletý Stanislav Svozil.

Sestřih utkání

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz