Mensator a Skuhravý posilami Rytířů, v Kladně trénují i Jágr s Plekancem

Foto: hcskoda.cz

31. července 2015, 12:01

Adam Bagar

Zdá se, že vedení prvoligového Kladna to myslí s návratem do elitní tuzemské soutěže vážně. Poté, co podepsalo kanadského zadáka se zkušenostmi z NHL Brendona Nashe, ulovilo další zajímavé posily. Branku Rytířů bude hájit třicetiletý Lukáš Mensator, útočné řady potom posílí o šest let starší Václav Skuhravý. Oba extraligou ostřílení hráči v Kladně podepsali kontrakty na následující sezonu 2015-16!

"Příchod obou hráčů jsme avizovali už předem, teď jsme dohody stvrdili smluvně," prozrazuje sportovní manažer David Čermák na klubovém webu Rytířů, s nimiž se obě posily připravují už několik dní. Václav Skuhravý má za sebou dokonce utkání na plzeňském ledě. "Je to rozený vůdce a počítáme s tím, že úlohu kapitána bude plnit také v ligové sezoně," líčí Čermák.

PROGRAM PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ PRVNÍ LIGY NAJDETE ZDE

Šestatřicetiletý útočník má zkušenosti na rozdávání. Vždyť mezi tuzemskou elitou sehrál už 786 zápasů, v nichž nasbíral 391 bodů za 175 branek a 216 asistencí. V extralize postupně oblékal dres Karlových Varů, Kladna a Litvínova. Na kontě má i množství reprezentačních startů, nejcennější z nich jsou ty ze šampionátu 2008 v kanadských městech Quebec a Halifax.

RYTÍŘE POSÍLIL KANADSKÝ ZADÁK SE ZKUŠENOSTMI Z NHL

Kladenští výrazně posílili také v brankovišti, když angažovali třicetiletého gólmana Lukáše Mensatora, který velkou část své kariéry působil v extraligových Karlových Varech. Poslední dvě sezony pak strávil v dresu rivala z Plzně, za nějž loni odchytal jen deset utkání. "Myslím, že chytat jsem nezapomněl. Udělám maximum, aby se Rytíři dostali zpátky do extraligy," hlásí.

CHCEME SE VRÁTIT DO EXTRALIGY, HLÁSÍ JAROMÍR JÁGR

Mensator se do kladenské branky poprvé postaví už příští čtvrtek, kdy tým trenéra Jindřicha Lidického vyzve v odvetě extraligovou Plzeň. "Vždycky se mi zde chytalo dobře, je tady příjemný chládek," přiznává bývalý reprezentační gólman, který se v těchto dnech staví také střeleckým pokusům hvězdných útočníků Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance, kteří s Rytíři trénují.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz