Marek Trončinský opouští Třinec, podruhé míří do Mladé Boleslavi

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

V průběhu loňské sezony se Marek Trončinský stěhoval z Třince do Mladé Boleslavi, poté zadák s reprezentačními zkušenostmi zamířil zase zpátky a s Oceláři absolvoval cestu do finále play off. Nyní ústecký odchovanec mění dres opět, jde stejným směrem! Progresivní obránce bude oblékat dres Středočechů, kde je po Tomášovi další posilou pro defenzivní šiky.

V průběhu uplynulého ročníku sehrál Trončinský 35 utkání za Třinec a dalších 14 duelů v barvách Mladé Boleslavi. Vedení Bruslařského klubu tehdy mělo zájem o další spolupráci, nad rámec původní výpomoci, ovšem pozdější vicemistr Tipsport extraligy si Trončinského stáhl zase zpátky.

Během letní pauzy došlo k novým jednáním a výsledkem je, že někdejší zadák Chanty-Mansijsku nebo Slovanu Bratislava míří do města aut na přestup. "Marek pro nás byl přínosem už v rámci svého hostování v loňském ročníku. Nebudu tajit, že jsme si ho přáli udržet už tehdy, rozhodnutí ale bylo na Třinci a ten ho chtěl zpátky. Jsme rádi, že jsme se to tentokrát podařilo, a že Marek bude patřit do našeho kádru,“ uvedl generální manažer klubu Jan Tůma.

Šestadvacetiletý Trončinský vstoupil do nejvyšší soutěže v ročníku 2005-06, tehdy coby hráč Kladna. Později se stěhoval do Liberce, kde prožil povedené období. Po angažmá v ruské KHL zamířil do Třince, kde byl členem kádru až do nynějšího stěhování směr Mladá Boleslav. V extralize má zatím na kontě 356 utkání, 25 gólů a 71 nahrávku.

Středočeši už dřív získali do defenzivy Tomáše Voráčka, z Liberce kromě něj přišel rovněž útočník Tomáš Urban. V aktivní kariéře nepokračuje Michal Broš, naopak pětinásobný mistr světa David Výborný ještě výstroj neodložil. Trenéři František Výborný s Marianem jelínkem mají nadále k dispozici mj. zadáka Jana Holuba, jenž v klubu během uplynulé sezony hostoval z pražské Slavie.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz