Malý si před zápasem pouští Kabáty. Jednou by chtěl baráček za Brnem

Foto: Martin Voltr

Jen minimum hokejistů s reprezentačními kvalitami působí celý život v jediném klubu a jiný dres dosud neoblékli. Jakub Malý je ale právě takovým případem. Osmnáctiletý útočník, jenž odmala vyrůstá v Kometě, teď nechává v dotazníku nahlédnout i do svého soukromí.

1) Hokejové začátky?
Na ledě jsem úplně odmalička. Možná jsem dřív šmatlal po ledě než chodil. Jsme hokejová rodina, tudíž jsem byl k bruslení vedený odmala. Vybavuji si, že ještě když Kometa hrála první ligu, tak jsem chodíval bruslit na chviličku po trénincích áčka, protože tam táta znal nějaké hráče.

2) Který trenér vám nejvíc pomohl?
Každý trenér mi něco dal. Nejvíce mi pomohl pan Pavel Pazourek, jak po lidské, tak i hokejové stránce. A samozřejmě pan Vladimír Kříž, který mi dal skvělé základy v začátcích.

3) Největší hokejové zážitky?
Určitě mistrovství republiky osmých tříd, kde jsme skončili na druhém místě. Byli jsme tenkrát super parta. Hned o rok později v mladším dorostu jsme se skoro z posledního místa nadstavby dostali až na mistrovství republiky, tuším bez toho, abychom prohráli jediný zápas. Parádní turnaj byl Evropský olympijský festival mládeže v reprezentaci U17, kde jsme vyhráli zlato.

4) Co vás na tréninku baví a co nemáte rád?
Nejvíc mě baví každá hra, bago, srandičky jako nájezdy o dřeváka. Nemám rád bruslení bez puku.

5) Oblíbený klub NHL?
Nikdy jsem neměl vyloženě jeden oblíbený. Hodně mám rád Boston, a od té doby, co je tam David Pastrňák, tak ještě víc. A potom Nashville, protože za něj jsem jako malý hrával na playstationu. Líbily se mi jeho barvy a logo.

6) Hokejový vzor?
Můj táta. On mi vždycky radil a společně s mámou mě přivedli k hokeji.

7) Oblíbený hráč v Česku?
Jaromír Jágr, především kvůli jeho odhodlání a tomu, jak trénuje.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

8) Největší hokejový kamarád?
Od doby, kdy jsem začal jezdit na reprezentační kempy, Pepa Koláček. V Brně je spousta kluků, kteří jsou super kamarádi. Pamatuju, že můj první kamarád na hokeji byl Petr Žák, se kterým jsme se seznámili v první třídě a hrajeme spolu doteď.

9) Přihrávka, nebo gól?
Přihrávka. Někdy s tím mám problém, že když už bych to měl vzít na sebe, tak zbytečně ještě někoho hledám, abych mu to nachystal ještě lépe.

10) Jste pověrčivý? Máte rituály?
Mám své rituály.

11) Co byste dělal, kdyby vám nevyšel hokej?
O tom jsem ještě úplně nepřemýšlel, snažím se, abych se dostal v hokeji co nejdál. Každopádně kdyby mi to nevyšlo jako hráči, tak bych u hokeje chtěl jakkoliv zůstat.

12) Nešvar, kterého byste se chtěl zbavit?
Jsem moc hlučný ve škole, učitelé mě za to odmalička okřikují.

13) Čeho se nejvíc bojíte?
Nemám rád tmu a největší strach mám z toho, že by se mohlo něco stát někomu z mé rodiny.

14) Co vás dokáže naštvat?
Nejvíc se dokážu naštvat já sám na sebe, ať už v hokeji, kdy něco pokazím, nebo v životě.

15) Záliby mimo hokej?
Celý život sportuju a baví mě všechny sporty. Sem tam si zahraju počítačové hry a mám rád rybaření.

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

16) Oblíbený film a kniha?
Série Transformers a knížky nemám rád, moc nečtu.

17) Jakou posloucháte muziku/skupiny?
Všechno, co se mi zrovna líbí. Nejvíc však poslouchám Kabáty, vyrůstal jsem na nich. Jejich písničky si pouštím před každým zápasem, nějakým způsobem mě to uklidní a motivuje na zápas.

18) Ideální dovolená?
Kdekoliv, když se jede ve skvělé partě, s rodinou nebo kamarády.

19) Vysněný automobil?
Přímo žádné auto vysněné nemám, líbí se mi jich dost. Jednou bych si chtěl zkusit řídit Lamborghini nebo Bugatti, ale nechtěl bych ho vlastnit.

20) Co vám chutná?
Mám rád slané i sladké. Nejlepší jídlo je knedlo vepřo zelo.

21) Jaké typy žen se vám líbí?
Taková, která mě bude chápat a podporovat v tom, co dělám. Inteligentní, hodná. Vzhledově mi musí padnout do oka, nemůžu říct přímo typ, který se mi líbí.

22) Ideální město pro život?
Líbí se mi Brno. Jednou bych si chtěl postavit baráček, kousek vedle Brna, po případném konci kariéry.

Vizitka Jakuba Malého

Klub: HC Kometa Brno
Pozice: útočník
Narozen: 1. dubna 2002
Výška/váha: 180 cm / 74 kg

Premiéra v extralize:
Ostatní působiště:
Reprezentace: Ve výběrech U16 až U18 odehrál 46 zápasů. Zúčastnil se vrcholných turnajů World U17 Hockey Challenge a Hlinka Gretzky Cupu, na Evropském olympijském festivalu mládeže v Sarajevu získal zlatou medaili.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz