Los pro čtvrtfinále? Nevěděl jsem, jak to vychází, tvrdí Jiříček

Foto: Jan Beneš, Český hokej

24. května 2022, 22:54

Petra Bicková

(TAMPERE, od naší zpravodajky) Do zápasu proti Finsku nastoupil i David Jiříček, který vynechal poslední dva zápasy. Češi ale nakonec domácímu celku podlehli 0:3. Jak utkání proti Finům zhodnotil benjamínek týmu a jak se po pauze cítil?

Pauza mezi zápasy není pro hráče příjemná: „Je to těžké, ale byl jsem připravený,“ řekl Jiříček o své odmlce v zápasech.

„Můj nejlepší osobní výkon to určitě nebyl, už jsem hrál i lépe, musím se z chyb poučit,“ hodnotí mladý obránce, který v zápase zaznamenal i pár útočných akcí.

Návrat ale nebyl podle jeho představ: „Fini byli dobře připraveni, je to těžké, když se nedá gól, bez branek nejde vyhrát. Dostali jsme špatné góly a soupeř byl lepší.“

Osmnáctiletý obránce byl na ledě u třetího inkasovaného gólu: „Špatně jsme se dohodli u brány, to by se nemělo stávat,“ kaje se Jiříček.

„Špatně jsme se dohodli u brány, to by se nemělo stávat.“

Styl Kariho Jalonena se podobá stylu finského celku, podle Jiříčka ale podobná taktika není problém: „Rozhodovaly maličkosti, důležité zápasy přichází teď, my to musíme hodit za hlavu a soustředit se na další utkání.“

Prohrou nad Finskem si Češi zajistili evropského soupeře z Německa. Na čtvrtfinále se ale musí přesunout do Helsinek.

Kdyby svěřenci Kariho Jalonena vyhráli, čekala by je Kanada: „Já jsem ani nevěděl, jaký jsou možnosti, jaký je los, jak to tam vychází, já jsem šel vyhrát. Nevím, jak kluci, jestli to věděli, ale já to nevěděl,“ přiznává Jiříček.

„Špatně jsme se dohodli u brány, to by se nemělo stávat.“

A jak hodnotí svého soupeře do vyřazovacích bojů? „Neviděl jsem žádný zápas, takže těžko hodnotit, ale připravíme se jako na každý zápas a musíme myslet na to, že už jde do tuhého,“ říká Jiříček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz