Letošní sezona EBEL se ruší! Mistrem nikdo nebude

10. března 2020, 17:57

Marek Hedbávný

K razantnímu kroku dnes dospělo vedení mezinárodní EBEL, kde působí týmy z Rakouska, Itálie, Maďarska, ale i jihomoravské Znojmo.

Během rozehraného play off se ruší kompletní zbytek sezony. Žádné odkládání, prostě konec!

Důvodem je pochopitelně epidemie koronaviru, která zasáhla především Itálii a postupně se šíří po celé Evropě.

Rakouská vláda, podobně jako ta česká, v úterý zakázala akce v halách s více než 100 diváky. „Hrát před prázdnými tribunami pro nás nebylo řešením, protože hokej je založený na emocích a nevšedních situacích, které v arénách zažíváme," vysvětluje vedení ligy, proč se zbytek sezony odpíská.

Vedení EBEL zároveň oznámilo, že vítěze letošního ročníku nevyhlásí. 

„Hrát před prázdnými tribunami pro nás nebylo řešením."

„Bohužel je to smutný den pro kluby, hráče, funkcionáře a především pro fanoušky. Všichni jsme se měsíce těšili a připravovali na vrchol sezony, který bohužel nakonec nezažijeme," citují znojemské stránky prezidenta soutěže Christiana Feichtingera.

Ředitelství EBEL se na ukončení zbytku ročníku dohodlo společně s kluby na úterní schůzi. „Jsme ve výjimečné situaci. Ačkoliv nás toto rozhodnutí mrzí, je naší povinností ho učinit, aby se situace vrátila v co nejkratším čase do normálu," říká Feichtinger.

„Ačkoliv nás toto rozhodnutí mrzí, je naší povinností ho učinit."

Znojmo začalo minulý týden svoji čtvrtfinálovou bitvu s Bolzanem (prohrávalo v ní 0:3), ta ale zůstane – stejně jako všechny zbývající série – nedohrána.

Jak to tedy bude s kvalifikací do Ligy mistrů? Účast mají na základě předešlých výsledků zajištěnou Bolzano, jakožto vítěz nadstavbové části, dále pak Salcburk a Vídeň.

Poslední vítězové EBEL

2019/2020: Mistr se kvůli epidemii koronaviru nevyhlásil
2018/2019: Klagenfurt
2017/2018: Bolzano
2016/2017: Vídeň
2015/2016: Salcburk
2014/2015: Salcburk

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz