Laso do áčka! 16letý talent Šalé debutuje v extralize

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

21. prosince 2021, 16:30

Martin Voltr

Bylo jen otázkou času, kdy to přijde. Talentovaný brněnský útočník Eduard Šalé, věkem ještě dorostenec, si dnes připíše debut za extraligový A-tým Komety.

Šestnáctiletý Šalé není jenom dobrý. On je každý měsíc, ba dokonce i každý týden, lepší a lepší. A jestli bude takhle pokračovat, brzy se o něm dozví celý svět.

Když loni české mládežnické soutěže ochromila stopka, vydal se na sever Evropy do Ilvesu Tampere. Tam však odehrál jen sedm zápasů a na rozdíl od jiných českých mladíků se vrátil zpátky.

Mohl by ještě nastupovat za dorost, to však vzhledem k jeho kvalitám nepřipadá v úvahu. Vždyť i v juniorce, mezi hráči staršími až o tři roky, patří mezi nejlepší. 52 bodů (25+27) ve 22 zápasech ho řadí na čtvrté místo statistik celé soutěže, před ním jsou pouze všichni členové libereckého útoku Nezbeda – Měchura – Zajíček.

Pozornost až za hranicemi si ale vysloužil teprve na mezinárodní scéně. Jako jeden z benjamínků už táhne reprezentační výběr do 18 let, který přitom prožívá – minimálně po výsledkové stránce – prachbídnou sezonu. Šalé jasně vévodí týmové produktivitě s 19 body (6+13) v 18 utkáních!

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Když se proto vrátil z Evropského olympijského festivalu mládeže, Jiří Kalous ho rovnou zařadil do tréninku brněnského áčka. A dnes si Eduard Šalé odbyde premiéru v extralize!

Za šestou Kometu nastoupí na ledě sedmé Mladé Boleslavi, a to na pravém křídle druhého útoku s Petrem Holíkem a Lubošem Horkým. Po hradeckém Pavlu Šimkovi bude druhým hráčem ročníku 2005, jenž do nejvyšší soutěže nakoukne.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz