Kvarteto Čechů vyhrálo polský Superpohár, slavili také Slováci

Foto: Magdalena Kowolik, Facebook JKH GKS Jastrzebie

21. října 2020, 21:14

Adam Bagar

Hokejisté Jastrzebie se stali premiérově vítězem polského Superpoháru, když ve kvalitní finálové partii s Tychami vyhráli 3:2. Klubový úspěch oslavovali také čtyři Češi a tři Slováci.

Souboj mistra ligy s vítězem poháru se hrál u našich severních sousedů už posedmé, dosud ale poznal jen dva vítěze. V letech 2014, 2016 a 2017 vyhrál Krakov. Roky 2015, 2018 a 2019 patřily Tychám, které měly šanci ovládnout Superpohár potřetí v řadě a celkově už počtvrté.

Proti bylo Jastrzebie, které soupeři vrátilo nedělní soutěžní porážku 0:1 i loňský superpohárový debakl 1:6. Tým slovenského kouče Roberta Kalábera vydřel výhru 3:2 a v krátkém čase přidal do klubové vitríny už třetí trofej, když v prosinci ovládl ligový a v lednu Visegrádský pohár.

Z úterního triumfu se těšili hned čtyři čeští hokejisté. V brankovišti podal výborný výkon Patrik Nechvátal, záda mu kryl o šest let mladší David Marek, v elitní obranné dvojici naskočila letní posila Jiří Klimíček a už třetím rokem v mužstvu působí produktivní útočník Martin Kasperlík.

Kromě Kalábera pak slavili i jeho dva krajané, před sezonou klub posílili útočníci Roman Rác a Marek Hovorka. První jmenovaný dřív hrál za Olomouc, Havířov nebo Vsetín, druhý vystřídal v Česku větší porci tymů a ještě v uplynulém ročníku oblékal dresy Pardubic a Kladna.

Opomenout nesmíme ani Lotyše Marise Jasse. Bývalý obránce Slavie, Pirátů či Orlů byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem superpohárové bitvy, která se sice v Tychách hrála bez fanoušků, ale hráči Jastrzebie si jich přesto užili. Po návratu na stadion je totiž čekalo velké překvapení...

Výsledek Superpoháru Polska 2020:

GKS Tychy – JKH GKS Jastrzebie 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Szczechura (Seed, Mroczkowski), 28. Jeziorski – 25. L. Nalewajka (Bryk), 28. Urbanowicz (Klimíček, Phillips), 34. R. Nalewajka (Michalowski, Jarosz).
GKS Tychy: Murray – L. Havlík, Novajovský, Gościński, Komorski, Jeziorski – Seed, Kotlorz, Dupuy, Galant, Marzec – Kogut, Pociecham Szczechura, Cichy, Mroczkowski – Bizacki, Witecki, Krzyżek, Rzeszutko, Gruźla.
JKH GKS Jastrzebie: Nechvátal – Klimíček, Kostek, Phillips, Hovorka, Urbanowicz – Bryk, Górny, Sawicki, Rác, Kasperlík – Jass, Horzelski, Pas, Walega, Soltys – Michalowski, Gimiński, R. Nalewajka, Jarosz, L. Nalewajka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz