Kunlun možná v Číně hned tak neuvidí. Přesune se klub dočasně do Moskvy?

8. června 2020, 16:36

Václav Jáchim

Chystají se na další sezonu v Kontinentální lize, ale čelí značné nejistotě. Hokejisté čínského Kunlunu dost možná přijdou o domácí led a místo asijské země najdou azyl v Ruské federaci. Podle deníku Sport-Express by mohla být jejich základnou Moskva.

Důvod? Pandemie koronaviru, která už sice Čínu netrápí zdaleka tolik jako počátkem roku, ale obavy tu stále jsou. Vedení Kunlunu zatím oficiálně nepotvrdilo, kde bude hrát domácí zápasy. Průtahy souvisejí s tím, že s ohledem na situaci může dojít k zásadní změně.

Koronavirová krize zasáhla celý svět, aktuálně se s pandemií hodně pere i Rusko. Představitelé KHL navzdory tomu potvrdili, že nový ročník chtějí zahájit 2. září. Zpočátku možná bez diváků, případně s omezením publika. Platit mohou i jiná opatření.

Podle deníku Sport-Express je momentálně těžko přijatelné bezproblémové cestování do Číny a jiných zemí. Bossové Kontinentální ligy vyčkávají, v případě asijského týmu se jedná o tom, že by na celý ročník 2020-21 přesídlil do Ruska.

Foto: hawk.ru

Klub, kde další sezonu přidá brankář Šimon Hrubec (na snímku), zatím informaci nekomentoval. Novinek je celkově hodně málo. Ví se jen, že u kormidla nadále pokračuje kouč Curt Fraser, pod kontraktem je také zbytek trenérského štábu a skupina hokejistů z loňska. Jména posil jsou zatím otevřená, v Kunlunu řeší zásadnější otázky.

Prostor ještě relativně mají. Ale čas kvapí. Minulý ročník KHL byl předčasně ukončen, v průběhu července by se týmy měly pustit do společné přípravy na další období. Tradiční zahraniční kempy vystřídá převážně příprava v ruských podmínkách, což se bude týkat i Kunlunu.

„Klub počátkem června řešil složitou situaci. Očekává se, že s ohledem na epidemiologickou situaci bude složité cestovat mezi zeměmi," uvedl list Sport-Express. V případě stěhování má být ve hře nejmenovaná aréna v Moskvě.

Koronavirus připravil Kunlun o domácí hřiště už ve finiši minulého ročníku. Svěřenci Curta Frasera dokončili základní část mimo území Číny, závěrečný duel proti lotyšské Rize sehrál Kunlun na ledě ruského Novosibirsku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz