Kopnutí do Šimka vyšlo Rašnera draho, dostal trest na pět zápasů

Foto: Karolína Martínková, hc-olomouc.cz

29. listopadu 2015, 10:26

Václav Jáchim

V letošní Tipsport extralize zatím stihl 15 utkání, připsal si gól a dva nahrávky, ovšem teď si musí dát nějakou dobu pohov. Olomoucký obránce Alex Rašner (na snímku) se totiž v páteční bitvě s Libercem dopustil nedovoleného zákroku na obránce Radima Šimka, případem se zabýval předseda disciplinární komise Karel Holý a ve zkráceném řízení vynesl trest - Rašner si pět zápasů nezahraje!

K události došlo v průběhu utkání 23. kola, které hokejisté Olomouce vyhráli nad Libercem 2:1. "Po prostudování videozáznamu předseda disciplinární komise shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který krátce předtím odehrál kotouč a vzhledem k tomu, že ho mezitím nikdo nepřevzal, byl podle Pravidel ledního hokeje v jeho držení," uvádí tisková zpráva, kterou hokej.cz poskytl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Karel Holý se detailně seznámil se situací, u videa ji několikrát vyhodnotil. "Zákrok byl zprvu veden za pomoci lehkého kontaktu rukama, čemuž se protihráč v souladu s pravidly ubránil, současně ho však protihráč vykopnutím pravé nohy prokazatelně zasáhl špičkou brusle do rozkroku," cituje materiál verdikt Karla Holého. 

Šéf disciplinárky dospěl k závěru, že hráčovo jednání bylo vědomé a úmyslné, aniž by k němu byl donucen například v důsledku ztráty stability. Olomoucký obránce byl proto potrestán nepodmíněným zastavením činnosti na pět soutěžních utkání s účinnosti do 13. prosince 2015 za Kopnutí. Vicemistr světa do 18 let 2014 a člen širšího kádru reprezentační dvacítky si tedy už do reprezentační přestávky nezahraje.

Rozhodčí Čech a Hejduk v utkání Rašnera nevyloučili, disciplinární komise ale případ prozkoumala a vynesla trest. Při stanovení jeho výše, která se podle Disciplinárního řádu ELH může v podobném případě pohybovat v rozmezí 5 – 10 utkání, přihlédl Karel Holý k tomu, že Alex Rašner nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. A že při zákroku nedošlo ke zranění soupeře.

Na záznam situace se podívejte ZDE

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz