Konečně s kamarády. Děti zase začínají sportovat v kolektivu

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

30. dubna 2021, 21:47

Martin Voltr

Napříč republikou se na sportoviště vrací mládežnické kolektivy. Mrkněte, jak to vypadá v některých klubech na začátku letní přípravy.

Na venkovních sportovištích se pohybují třeba naděje Hradce Králové. Těm navíc od začátku nového týdne uleví zmírněné opatření ministerstva zdravotnictví, spolu totiž bude moci trénovat dvacet osob.

„Děti i jejich rodiče byli opravdu natěšení. Děti půl roku prakticky nic nedělaly, kolektiv jim chyběl. Měli jsme trochu obavy, jestli některé po tom dlouhém období neskončí. Ale zájem o první tréninky byl obrovský, všichni chtějí pokračovat, což nás moc těší,“ říká pro web mountfieldhk.cz vedoucí sportovních tříd Martin Stehno.

K úplné spokojenosti mu ale pochopitelně hodně chybí. Těší se na otevření vnitřních sportovišť. „Máme jedenáct mládežnických kategorií a hledat místa pro trénink, aby náplň byla pro všechny adekvátní, není v současné době jednoduché. Ale i tak jsme rádi za to, že se vše konečně rozjíždí,“ říká.

Úvodní dva tréninkové dny mají za sebou hradecká lvíčata ? Aktuálně mohou trénovat ve skupinách po 12, od příštího týdne snad už po 20 ?

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Úterý 27. dubna 2021

„Těšila jsem se hodně, protože ta pauza byla dlouhá a mě to doma opravdu nebaví,“ směje se zase karlovarská trenérka Zuzana Klejna Radostová. Ačkoli si užívá malého potomka, její svěřenci jí také chyběli.

„Hlavně dětem chyběli parťáci z týmu a jakýkoli kontakt a pohyb. Myslím, že ztrátu můžeme časem nabrat na mezinárodní scéně, protože ostatní země měla jiná opatření. To se možná projeví,“ obává se Radostová.

Mladoboleslavské stránky nedávno přinesly rozhovor s mladým trenérem žáků Lukášem Zörklerem. „Všude v Evropě i ve světě to jde, jen tady ne. Nevím, co k tomu víc říct,“ reagoval s pokrčenými rameny na tíživou situaci českého sportu.

„Určitě tam budou následky. Vůbec nevíme, kolik těch dětí se k hokeji vrátí. I když máme zprávy, že ty, co jsme je ve vyšších ročnících měli, by se měly vrátit snad všichni. Ale chybí nám rok náboru,“ řekl.

Žáci a přípravka začali trénovat po skupinkách i ve Zlíně. „Pro děti, rodiče i trenéry byly poslední měsíce novou zkušeností. Hráči dlouho trénovali individuálně. I proto chceme, aby si hokejisté teď během společné přípravy užili kolektivu a utužovali vzájemné vztahy. Je to dnes velmi důležité,“ říká Petr Čajánek, asistent manažera mládeže Beranů.

Také naše žákovské výběry a přípravky už vyhlížejí novou sezonu! A postupně začínají s tréninky venku ? ?

Zveřejnil(a) Berani Zlín - Mládež dne Čtvrtek 29. dubna 2021

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz