Konec ve 33 letech. Vítěz dvou Stanley Cupů uzavřel kariéru v Nitře

Foto: Facebook HK Nitra

15. dubna 2020, 12:25

Adam Bagar

Kanadský útočník Kris Versteeg se rozhodl už ve 33 letech ukončit bohatou hráčskou kariéru, během níž se stal hned dvojnásobným vítězem Stanley Cupu.

Z triumfů v NHL se radoval v letech 2010 a 2015 v barvách Chicaga, kde v ročníku 2007/08 sehrál své první zápasy ve slavné soutěži, v níž nakonec strávil dlouhých jedenáct sezon.

Zahrál si i za Toronto, Philadelphii, Floridu, Carolinu, Los Angeles a Calgary. Za 643 zápasů v základní části nasbíral 358 bodů (149+209), v play off přidal 93 utkání s bilancí 18+30.

Před dvěma lety se poprvé v kariéře vydal do Evropy. Začal v KHL v dresu Omsku, ale už po 11 střetnutích se stěhoval do švédské SHL. Tam pomohl Växjö 17 body v 19 zápasech.

Na začátku uplynulé sezony to ještě zkoušel na farmě v Rockfordu. Dostal kapitánské céčko, ale stihl odehrát jen šest utkání, v nichž zapsal pouhý bodík, a v zámoří to zabalil.

„Uvědomil jsem si, že už nedokážu bojovat s takovou intenzitou, s jakou se tady kluci rvou o místo. Svou hru jsem měl na tom přitom založenou,“ přiznal tehdy Kris Versteeg.

Do Evropy se vracel s jasnými plány. „Chtěl bych si zahrát za Kanadu na Spengler Cupu a taky v jednom týmu se svým bratrem Mitchem.“ Obojí se mu na závěr kariéry vyplnilo.

V listopadu si plácl s Nitrou, která se o něj zajímala už od předchozího ročníku. Versteeg přišel jako velká ofenzivní posila, ale kvůli zraněním sehrál s bratrem pouhá tři utkání.

Ve slovenské extralize gól nedal, zapsal tři body za asistence. Chuť si spravil na prestižní akci v Davosu, kde i díky jeho pěti bodům (3+2) Kanaďané už pošestnácté triumfovali.

Už dřív se Kris Versteeg několikrát vyjádřil, že ročník 2019/20 bude jeho posledním. Nyní své rozhodnutí oficiálně potvrdil, ačkoliv je skoro o patnáct let mladší než Jaromír Jágr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz