Konec sporu Mountfieldu s Červeným. Obě strany uzavřely dohodu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

10. června 2020, 15:54

Václav Jáchim

Spor Mountfieldu HK s Rudolfem Červeným je minulostí, obě strany se dohodly na smírném řešení. Právní zástupce hradeckého klubu o tom informoval vedení Českého hokeje, které to následně potvrdilo v tiskové zprávě.

Z uvedené dohody zároveň vyplývá, že došlo ze zpětvzetí žaloby podané proti rozhodnutí smírčí komise svazu z 12. března letošního roku. Verdikt komise dal původně za pravdu hráči, hradecký klub měl uhradil spornou částku z hráčské smlouvy.

Spor vznikl v průběhu uplynulé sezony, kterou Rudolf Červený začal v hradeckém Mountfieldu, před lednovou uzávěrkou přestupů následně přešel do brněnské Komety. Představitelé hradeckého klubu předtím po reprezentačním útočníkovi požadovali úpravu smlouvy.

Prezident východočeského klubu Miroslav Schön uvedl, že odchovanec jihočeského hokeje nesplnil očekávání. „Proto se vedení několikrát s Rudou a poté i s jeho agentem sešlo, aby společně našli kompromisní řešení v motivační úpravě platu. Bohužel Ruda neprojevil sebemenší sebereflexi," cituje tehdejší výroky Schöna web sport.cz.

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Nyní už je spor minulostí, obě strany ho vyřešily vzájemnou dohodou, což přivítal prezident Českého hokeje Tomáš Král. A ocenil přístup, s nímž klub i hráč k problému přistoupili. „V podobných případech vždy upřednostňujeme, pokud se klub s hráčem v rámci platných pravidel domluví na vzájemně přijatelném kompromisu. Řády takový postup umožňují a jsem rád, že toho obě strany využily," uvedl Tomáš Král.

Rudolf Červený v minulé sezoně sehrál za Mountfield HK 30 extraligových utkání, přičemž zaznamenal 5 branek a 11 asistencí. Ročník v jeho případě poznamenaly zdravotní potíže, za Kometu poté stihl šest zápasů a jeden gól. Příští sezonu stráví třicetiletý rodák z Českých Budějovic ve finském Lahti, kde podepsal roční smlouvu.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz