Konec po 3 zápasech! Jandač už nevede Magnitogorsk, nahradil ho Vorobjov

Foto: metallurg.ru

6. září 2019, 20:28

Václav Jáchim

Pouhé tři zápasy stihl v novém ročníku KHL Josef Jandač. Bývalý reprezentační trenér skončil u hokejistů ruského Magnitogorsku, po dnešní domácí porážce s Podolskem ho vedení klubu odvolalo z funkce. Metallurg bude mít nově na povel Ilja Vorobjov, který už klub v minulosti trénoval. Hokejový Metallurg o tom informoval na svém webu.

Změna je to blesková, podle ruských zdrojů ale nikoli překvapivá. Spekulace o nahnuté pozici Josefa Jandače proudily některými médii hned po startu soutěže. Magnitogorsk nezačal optimálně, ze tří zápasů vytěžil jen dva bodíky za skalp Čerepovce 4:2.

Další dva duely Jandačův výběr prohrál – nejprve s Petrohradem 1:3, pak i dnes doma s Podolskem 0:2. Vedení ruského klubu ihned po porážce zasedlo a sáhlo ke změně,  načež byl dle championat.ru Josef Jandač informován o svém odvolání. Stalo se tak pouhé tři zápasy po zahájení KHL.

Josef Jandač vedl Metallurg už v minulé sezoně. Klub procházel generační obměnou a český kouč dostal prostor, aby s týmem pracoval. Magnitogorsk postoupil do play off, ovšem vypadl hned v prvním kole s Ufou. Pro někdejší vítěze Gagarinova poháru bezpochyby zklamání, nicméně ona přestavba kádru převážila, Jandač ve funkci zůstal.

Foto: fhr.ru

Teď je ale všechno jinak. Český trenér byl odvolán, druhý rok smlouvy nedokončí. Mizerný start přiměl vedení ke změně, roli hrála určitě i skutečnost, že bez práce byl Ilja Vorobjov. Bývalý asistent Mikea Keenana a pak i hlavní trenér Metallurgu po minulé sezoně opustil trenérskou pozici v SKA Petrohrad i u ruské reprezentace.

Teď je zpátky u týmu, kde před časem vedl také Jana Kováře. Zatím není jasné, zda kromě Jandače končí i jeho asistent Jiří Kalous. Server championat.ru pouze uvedl, že jiný Jandačův spolupracovník Viktor Kozlov v trenérském štábu pokračuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz