Kometu trápí marodka a přesilovka. Rozhoduje to zápasy, uvědomuje si Cingel

Foto: Thomas Gazda, hc-kometa.cz

16. října 2023, 9:00

Jakub Ruč

V brněnském kádru patří k těm, kteří bodují pravidelně, a na vymanění z počáteční krize má důležitou zásluhu. Ani dva body prvního centra Komety Lukáše Cingela ale nestačily na zvedající se Vítkovice. Nedělní zápas v „Rondu“ navíc poodkryl problémy, na kterých moravský kolos musí zapracovat.

Vítkovice se zvedají, což dokázaly potvrdit i na brněnském ledě. Kometu navíc chytly ve velmi slušném rozpoložení – z posledních šesti utkání hned pět vyhrála. Jenže stačily dvě absence a Modrého tým se rázem zdál bezzubý.

Už proti Plzni chyběl Kometě Kristián Pospíšil, jehož návrat do sestavy pro páteční duel s Libercem je s otazníkem. V neděli se navíc na marodku přidal Jakub Flek, kterého skolila nemoc. A Brno rázem nemělo kde brát.

„Jsou to kluci, kteří umí strhnout svoji pětku i celý tým a vnést do hry energii. Zase na druhou stranu ti, kteří je zastoupili, dělali dobrou práci a nebyli pozadu,“ brání své spoluhráče Lukáš Cingel.

„Jsou to kluci, kteří umí strhnout svoji pětku i celý tým a vnést do hry energii."

Právě on vytvořil spolu s Pospíšilem a Mosesem zdaleka nejúdernější brněnský útok. Slovenského bombarďáka aktuálně zastupuje Zdeněk Okál. Avšak hlavně v posledních minutách, kdy se Kometa snažila o vyrovnání, se naplno ukázala absence Pospíšilovy energie.

Ta naopak nechybí kapitánovi Zaťovičovi, který proti Rideře skóroval a připsal si pátý letošní bod. Na jeho gól ze 35. minuty i Mosesovu trefu ze závěru druhé třetiny ale Vítkovice dokázaly pokaždé do třiceti sekund odpovědět. Kometa tak dvakrát ledabyle ztratila nabyté vedení.

„Jejich rychlé vyrovnávací góly byly klíčové. Hlavně ten třetí do šatny. Nedá se ale nic dělat, takové zápasy budou. My musíme být silní v hlavách a musíme s tím umět pracovat,“ uvědomuje si Cingel.

Emoce na tribunách budil hlavně Bukartsův gól na 2:2, při němž zavazel v brankovišti Mueller. Dost mu k tomu ale pomohl obránce Kučeřík, takže práci u videa rozhodčím nikdo nezáviděl. Branku nakonec uznali, s verdiktem si ale dali pořádně načas.

„Když jsem to viděl, tak jsem si spíš myslel, že to neuznají. Těžko se to hodnotí. Viděl jsem to jen na kostce,“ popisuje napjaté chvíle brněnský centr.

„Není to ono. Musíme si přesilovkami víc pomáhat."

Další překážkou, která Kometě brání v postupu vzhůru, je přesilovka – pátá nejhorší v extralize. Její režisér Petr Holík – loni nejproduktivnější hráč Komety – má zatím pouhé tři asistence. Na ledě navíc působí těžkopádným dojmem.

„Není to ono. Musíme si přesilovkami víc pomáhat. Týmu to hrozně pomůže, ať už ubráněné oslabení, nebo proměněná přesilovka. To přesně rozhoduje tyhle zápasy, které jsou vyrovnané. Teď tomu tak bylo, oni dali gól v přesilovce a rozhodli,“ smutní Cingel.

„Práci máme nastavenou v nějakém režimu. Zápas od zápasu chceme být lepší.“

Nedělní prohra by ale podle něj neměla přibrzdit vzestupnou tendenci. „Ať už vyhrajeme, nebo prohrajeme, stále chceme pracovat a zlepšovat se. Nebude to jinak ani teď. Práci máme nastavenou v nějakém režimu. Zápas od zápasu chceme být lepší,“ zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz