Kometa v přípravě konečně vyhrála. Všem se nám ulevilo, líčí Holík

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Osmadvacátého února. Od tohoto data čekali hokejisté Komety na výhru. Série nelichotivých výsledků čítala tři porážky na závěr základní části TELH a pět porážek v řadě v premiérovém ročníku Generali Česká Cup. Hokejisté Brna zlomili nepříznivou bilanci až v závěrečném klání skupinových bojů doma proti Hradci Králové, který přehráli 3:2.

Týmu výrazně pomohl návrat lodivoda a majitele Libora Zábranského zpět na lavičku – mančaft pod jeho dohledem zblízka ožil. „Byl to záhul jak sviňa,“ popisoval útočník Petr Holík (1+1), který si na zápasové vytížení rozhodně stěžovat nemohl. Hra modrobílých konečně snesla přísnější měřítko a nejen Holík věří, že se tým odrazí k lepším zítřkům.

Poprvé v Generali Česká Cupu jste se dostali v jakémkoliv zápase do vedení. Vy běžně na sobě moc emoce a radost z gólu znát nedáváte, ale tentokrát to přišlo, že?
Nedávám? Dávám furt, ne? (úsměv). Určitě se mi ulevilo, nelepilo to, i když šance byly. Konečně přišel první gól a hlavně konečně první výhra, takže se ulevilo nám všem.

Zápas jste měli po dvou třetinách slušně rozjetý, ale v závěru přišel výpadek. Nebyli jste možná až příliš bojácní?
Neřekl bych, že jsme se o výsledek strachovali, spíš jsme se zatáhli. Určitě jsme chtěli náskok ubránit, ale nakonec jsme dostali jeden gól z dorážky a druhý zpoza branky, což byla škoda. Naštěstí jsme zvládli dát ještě jednu branku a vyhráli.

Nakonec jste ale stihli duel necelou minutu před koncem strhnout zpět na svou stranu.
Ze začátku jsme šli do přečíslení 3 na 2, ovšem hradecký hráč mě dobruslil a mně nezbývalo nic jiného vystřelit. Díky tomu, že jsme celý zápas makali, tak se nám to vrátilo a puk se odrazil na dorážku před prázdnou branku.

Vaše formace s Peterem Muellerem a Martinem Zaťovičem se na ledě objevovala hodně často. Byl to jedno ze znamení návratů Libora Zábranského zpět na lavičku?
Byl to záhul jak sviňa, protože jsme chodili na led ob střídání, ale o to rychleji jsme se dostali do tempa. Naše lajna si samozřejmě nestěžuje na to, když je hodně na ledě.

Poprvé v přípravě byli fanoušci puštěni také na tribuny na stání. Šlo to znát?
Určitě jsme to pocítili. Jak v hale povolili stání, tak byla úplně jiná atmosféra, i když v konečném součtu přišlo stejně lidí jako v předešlých zápasech. Šlo to hodně znát a fanoušci šli hodně slyšet.

Debuty v modrobílém prožili Jakubové Klepiš a Valský. Jak se vám na ledě jevili?
Oba je znám, hrál jsem s nimi. Věřím, že nám pomůžou. Na druhou stranu přišli do týmu, kterému se nedařilo, a tak to měli o něco těžší, ale zkušení jsou dost, a tak, jak jsem říkal, věřím, že nám pomůžou.

Skupinu D jste zakončili na posledním místě a tato soutěž pro vás končí. Jaký bude váš další program?
Čekají nás přípravné zápasy se Slovanem Bratislava, dvakrát se Zlínem a s Vítkovicemi. Určitě nebudeme dlouho stát a mimo tréninky si zahrajeme další zápasy. To je určitě plus. Snad se ještě víc rozehrajeme a bude to lepší a lepší.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz