Kdo překonává očekávání? TOP 5 hráčských překvapení v extralize

26. ledna 2021, 18:15

Ondřej Mach

Základní část Tipsport extraligy se rychle blíží ke svému konci. V posledních měsících jsme měli možnost sledovat skvělé výkony hráčů, od kterých se možná před sezonou tolik nečekalo. Koho máme na mysli?

Matěj BLÜMEL (Ú, HC Dynamo Pardubice)
Zápasy:
35
Góly: 13
Asistence: 11
+/-: +6

Objev letošní sezony. Dvacetiletý útočník zažívá zlomový rok a není divu, že si ho Dynamo nedávno pojistilo novým tříletým kontraktem. Blümel je druhým nejproduktivnějším hráčem Pardubic, zároveň je se třinácti brankami druhým nejlepším střelcem týmu. V roce 2019 si ho ve čtvrtém kole draftu do NHL vybral Edmonton, skauti Oilers by tak nyní měli zbystřit.

Martin JANDUS (O, HC Sparta Praha)
Zápasy:
29
Góly: 2
Asistence: 12
+/-: +21

Za poslední rok udělal obrovský výkonnostní skok. Jandus ještě loni hrál převážně za Kadaň nebo Prostějov, teď je mnohými označován za jednoho z nejlepších zadáků Sparty. Pochlubit se může třeba parádní statistikou plus minus, s 21 plusovými body je v tomto ohledu nejlepší v soutěži. A přestože dostává poměrně málo času na přesilovkách, tak je v bodování sparťanských beků na druhém místě.

Filip SUCHÝ (Ú, HC Škoda Plzeň)
Zápasy:
36
Góly: 14
Asistence: 14
+/-: +6

Hra Plzně dlouhodobě stojí na Milanu Gulašovi, v jednu z ofenzivních opor se ale postupně vypracoval i Suchý. Mladý útočník má od trenérů velkou důvěru, za kterou se odvděčil už 28 body. Při absenci Tomáše Mertla je jeho bodová produkce pro indiány velmi důležitá. Také si vysloužil novou dvouletou smlouvu.

Pavel KOUSAL (Ú, BK Mladá Boleslav)
Zápasy:
36
Góly: 11
Asistence: 9
+/-: +14

V útočné letce Mladé Boleslavi na něj není upřeno tolik pozornosti, Bruslařům ale roste velký talent. Kousal pokračuje v progressu z minulých let, v aktuálním ročník už překonal svá loňská čísla. Zdobí ho třeba vysoká střelecká aktivita, na ledě přitom má v porovnání s ostatními útočníky výrazně menší prostor. Když se tam ale dostane, tak o něm soupeři vědí.

Jaroslav VLACH (Ú, Bílí Tygři Liberec)
Zápasy:
36
Góly: 14
Asistence: 11
+/-: +2

Provází ho pověst tvrďáka, hráče do čtvrté lajny, který umí rozdávat rány. Tuhle nálepku však letos příliš nepotvrzuje, vždyť už má na kontě čtrnáct přesných zásahů! Vlach chytil parádní formu po startu nového roku, za necelý měsíc nasbíral jedenáct bodů. Před pár týdny premiérovým hattrickem v extralize sestřelil České Budějovice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz