Každý čeká postup Frýdku-Místku, to může být naše výhoda, říká Tesařík

Foto: Martin Pavlík, hc-vsetin.cz

26. března 2016, 11:34

Adam Bagar

Dvakrát v řadě dokázali zastavit rozjetou frýdeckou mašinu a před natřískaným Lapačem, který byl po dlouhých deseti letech beznadějně vyprodán, mohli slavit postup do bojů o WSM Ligu. Vsetínští hokejisté ale čtvrtou partii dramatického finále nezvládli, už v prvním dějství ztráceli pět gólů a navzdory následné převaze padli 2:6. O vítězi východní skupiny druhé ligy tak bude muset rozhodnout až pátý zápas. Ten je ve frýdecké Polárce na programu v sobotu 26. března od tradičních 17 hodin.

O osudu čtvrtého utkání rozhodlo už úvodních deset minut. Na světelné tabuli svítil čas 9:52, když Radek Meidl zvyšoval frýdecké vedení už na hrozivých 4:0. "Udělali jsme na začátku dost chyb, byla tam navíc nějaká vyloučení a zatímco v předchozím duelu se soupeř střelecky trápil, teď mu tam všechno napadalo. Ale prostě takový je někdy sport," líčí zkušený zadák Radim Tesařík, který v dalších třetinách kvitoval zlepšenou hru Valachů.

"Fanoušci? Bomba! Udělali nám obrovskou radost, ale my jim bohužel ne."

"Řekli jsme si, že hrajeme také o další zápas, snažili jsme se to neodevzdat a dohrát utkání se ctí." To se domácím skutečně dařilo. "Jakmile jsme snížili na 2:5, tak se taky trošku začali bát o výsledek a odhazovali kotouče. Škoda, že jsme tam nedali ještě jednu branku," mrzí Tesaříka, který chtěl potěšit hlavně výborné vsetínské fanoušky. Ti po střechu zaplnili slavný Lapač a po deseti letech tak hlasatel mohl oznámit návštěvu 5400 diváků.

"Byla to bomba! Chtěli jsme předvést co nejlepší výkon, když přišli v takovém hojném počtu. Udělali nám obrovskou radost, ale my jim bohužel ne. Vytvořili nám fantastickou atmosféru, jenže my jim střetnutí nezpestřili vítězstvím. Nezvládli jsme začátek a od toho se pak všechno odvíjelo, soupeř byl tentokrát prostě lepší," přiznává nejstarší hráč Vsetína. Ten měl favorita na lopatě, ovšem před svými svěřenci postupový mečbol nevyužil.

Vyprodaný Lapač? Celé finále je úžasným zážitkem, září Šimboch

"I když nechcete, tak to v hlavách prostě máte a říkáte si, že duel musíte zvládnout. Ale neřekl bych, že nás to svazovalo. Když dostanete na začátku čtyři góly prakticky ze čtyř střel, tak to by zamávalo s jakýmkoli mančaftem. Takový je prostě sport," ví jednačtyřicetiletý zadák, jenž se snažil na nepovedenou čtvrteční partii rychle zapomenout. "Museli jsme si trošku pročistit hlavu, dal jsem si večer dvě deci dobrého vína a dobře se vyspal," culí se.

O vítězi východní skupiny druhé ligy tak musí rozhodnout až pátý díl na ledě frýdecké Polárky. "Kdyby nám někdo před sérií řekl, že to bude 2:2, tak to jistě bereme. Hrajeme proti klukům, kteří jsou profesionálové, vrazili do toho na druhou ligu neskutečné množství peněz a nikdo od nich nečeká nic jiného než postup. To může být naše výhoda, protože doma budou na tahu znovu oni. My můžeme v podstatě jen překvapit," uzavírá Tesařík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz