Kašpařík jde do Mladé Boleslavi, Plzeň naopak posílí Bližňák

Foto: hcskoda.cz

15. prosince 2014, 10:00

Václav Jáchim

V neděli proběhlo poslední extraligové kolo před reprezentační přestávkou a vánočními svátky, hokejisté si nyní dají krátké volno. Někteří ovšem budou měnit dres, určité transakce se rýsovaly už v minulém týdnu. Vyšlo najevo, že vedení Plzně má velký zájem o Mária Bližňáka. Aby mohl útočník Slovanu Bratislava přijít, potřebovali Západočeši upravit kádr. Jinými slovy - někdo jiný se musel rozloučit.

Stalo se, kádr Škody opouští Pavel Kašpařík. Zkušený ofenzivní hráč pomohl Plzni na jaře 2013 k mistrovskému titulu a odváděl výborné služby, nyní se ovšem stěhuje do Mladé Boleslavi. "Potřebujeme ostříleného centra, který bude platný a hodně nám pomůže. Pavel naše představy splňuje," řekl hokej.cz boleslavský sportovní manažer Jaromír Látal.

Pětatřicetiletý rodák z Písku měl v letošní sezoně zdravotní potíže, Kašpařík už je ovšem v pořádku a v posledních duelech nastupoval. V letošní sezoně stihl 14 utkání, vstřelil gól a přidal dvě nahrávky. Další starty už přidá v Bruslařském klubu.

"Je to velmi zkušený hráč, jehož předností je třeba úspěšné vhazování. Do tréninku by se mohl postupně zapojit Michal Broš, který vypadl po otřesu mozku. Bez ohledu na to jsme ale ještě hledali jednoho kvalitního středního útočníka," vysvětlil Látal.

Hokejisté Mladé Boleslavi mají v pondělí a v úterý volno, trénovat začnou od středy. Už s někdejším hokejistou Českých Budějovic, Liberce, Zlína nebo Sparty. "Pavel k nám přichází na hostování do konce sezony. Jeho možnosti velmi dobře znají trenéři Výborný s Jelínkem, kteří Kašpaříka před časem vedli ve Spartě," doplnil Jaromír Látal.

Odchod bývalého reprezentanta bude znamenat přesun i v kádru Plzně. Před několika dny se objevila informace, že Západočeši usilují o příchod Mária Bližňáka. Někdejší sparťan letos není optimálně herně vytížen ve Slovanu, návrat do Tipsport extraligy pro něj tedy může být kvalitní variantu.

"Plzeň o Mária hodně stála, jednali jsme a došli ke shodě," řekl v pondělí ráno zástupce hráče Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services. Plzeňský klub posléze potvrdil, že Bližňák skutečně dorazí. S vedením Škody se slovenský reprezentant domluvil na spolupráci do konce sezony.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz