Karma fungovala jen chvíli... Vzorňák Kulich má nejspíš po sezoně

Foto: Kateřina Kundertová

Každé takové gesto fair play moc potěší: Velký chomutovský talent Jiří Kulich ve čtvrtečním utkání za juniorku odvolal soupeřův trest, za což byl shůry odměněn gólem. Jenže zápas proti Plzni pro něj neměl vůbec šťastný konec.

Přestože Kulich věkově patří do kategorie dorostu a bude patřit ještě i v příští sezoně, už od listopadu pravidelně nastupuje za chomutovskou juniorku. Jako jeden z nejtalentovanějších českých hráčů ročníku 2004 si to rozhodně zaslouží.

Střelecky mu to ale zatím mezi staršími moc nelepilo, v turnaji O Pohár DHL dal jen jednu branku. Druhou juniorskou přidal až se startem DHL Superpoháru. Pirátům tak pomohl k cennému skalpu Plzně, která neuspěla ani s několika hráči z dospělého hokeje.

Jiří Kulich skóroval v patnácté minutě, kdy vyrovnal na 2:2. Hokejový bůh mu krásně oplatil gesto fair play z předešlého střídání, v němž odvolal vyloučení plzeňského brankáře Marka Micky.

„Jel jsem napadat hráče za branku a nešikovně jsem zaškobrtnul o gólmanovu brusli, on za nic nemohl. Vždycky bych špatně odpískaný faul odvolal. Nedalo by mi spát, kdybych náhodou vyhrál ‚podvodem‘,“ vysvětluje čestně Kulich. „I kluci mi pak říkali, že ten gól mám za odměnu.“

Na obě situace se můžete podívat na videu:

Patnáctiletý útočník byl ovšem nakonec tím úplně posledním, kdo mohl čtvrteční výhru slavit. Po jiné situaci ho totiž sanitka odvážela do nemocnice...

„Chtěl jsem dělat prohazovačku protihráči, ale bohužel jsem narazil. Hned jak jsem dopadl na led, koukl jsem se na ruku a věděl jsem, že to je hodně špatné,“ říká Kulich.

„Je to velké neštěstí. Jirka byl po odpískání dohraný a má těžkou frakturu ruky. Má po reprezentačním srazu i po sezoně a všichni mu přejeme, aby se uzdravil,“ uvedl pro klubový web trenér Jaroslav Beck.

O jednu ze svých opor tak přišel národní tým do šestnácti let. Kulich je se šesti góly druhým nejlepším střelcem výběru, v příštím týdnu měl zamířit na turnaj čtyř zemí do Švédska a nejspíš by ho neminul ani ten dubnový ve Finsku.

„Reprezentace mi bleskla hlavou okamžitě, jakmile jsem se na ruku podíval. Už jsem věděl, že by se musel stát zázrak, abych na ni odjel,“ dodává Kulich smutně.

Místo toho půjde na operaci a pak ho čeká delší rekonvalescence.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz