Kaberle se poprvé trefil za Brno, to ale opět padlo. Jsme naštvaní, tvrdí

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

7. prosince 2015, 10:03

Michal Kuba

Brněnská Kometa doma po více než měsíci padla. Urputná odpolední bitva proti rivalovi z nedalekého Zlína skončila po šedesáti minutách těsným výsledkem 1:2. Ševci si v první a druhé třetině postupně získali náskok dvou branek, který snížil ve třiapadesáté minutě Tomáš Kaberle, pro nějž to byla první gólová trefa v dresu Komety. K bodovému zisku však tento zásah nestačil, hosté si spolu s Kašíkem v bráně udrželi hubený náskok až do závěrečné sirény.

Brno před téměř vyprodanou DRFG Arenou nastoupilo na svého soupeře dobře, jenže ve čtrnácté minutě vyhrál Zlín jedno vhazování v útočném pásmu a puk rychle získal Štumpf, jenž z bezprostřední blízkosti otevřel účet zápasu. „Víme, že Zlín nedostává mnoho gólů, když se drží ve vedení. Střelbu jsme měli, jejich beci toho ale spoustu zblokovali,“ konstatuje brněnský bek Kaberle. Domácí mohli i v úvodu druhé části skórovat, pukem na holi zaskočený Dujsík ale nestihl pohotově srovnat skóre, následně se z přečíslení radovali opět Ševci.

„Při ztrátě dvou gólů jsme se dostali pod tlak, v poslední třetině jsme ale měli několik šancí, kdy jsme to mohli snížit. Tlačit se ale musíme od začátku, clonit gólmanovi a hrát jednoduše, to potom spíš sklidí ovoce,“ tvrdí zkušený obránce v řadách Brňanů, jenž ke svým devíti asistencím v sezóně přidal i první gól.

Byl to právě Tomáš Kaberle, kdo vykřesal jiskru naděje pro modrobílé. Sedmatřicetiletý rodák z Rakovníka tečoval přihrávku Jana Hrušky za záda Libora Kašíka a utkání rázem dostalo nový náboj. „Vždy, když může dát člověk nahrávku nebo gól, je to dobré. Jsme tým, je jedno, kdo se prosadí. Důležité jsou tři body na konci zápasu, což se tentokrát nepovedlo,“ mrzí Kaberleho. „Když v dalších utkáních převedeme to co v poslední třetině proti Zlínu, budeme úspěšní,“ dodává vzápětí s určitou jistotou.

Kontaktní trefa Komety padla až necelých osm minut před koncem třetí části, což Brňanům nenabídlo dostatek prostoru ke srovnání. „Kdybychom snížili dříve, bylo by více času Zlín sevřít. V posledních zápasech jsme nedali mnoho gólů, stále to trénujeme, do dalšího utkání máme čas. Potřebujeme více skórovat, zápasy potom budou lehčí,“ velí zkušený Tomáš Kaberle.

Nedělní zápas znamenal pro Brno již druhý zápas v řadě bez bodu. Předcházející kolo se celek z jihomoravské metropole vrátil s prázdnou z Pardubic, kde po jediné trefě Jana Hrušky prohrál 1:3. „Nemůžeme být po druhé porážce v řadě nervózní, jsme naštvaní. Tabulka je vyrovnaná, nemůžeme spoléhat na posledních pár zápasů sezóny, že bychom ztrátu dotáhli,“ hlásí.

„Nikdy jsem nebyl žádný střelec. Když mám ale možnost vystřelit, zkusím to.“

Hokejisté Komety Brno se řadí na pozici čtvrtého týmu, který nejlépe využívá přesilové hry. Procentuální úspěšnost 21,65% však proti Zlínu neznamenala výhodu, z šesti možností využili domácí pouze jedinou. „V přesilovkách nejsme nervózní. Víme, že když si půjdeme za svým, tak to tam padne. Na jeden gól se ale málokdy vyhraje. Je to hodně o improvizaci, některé varianty přesilovky máme nacvičené, ale ne vždy to tak sehrajeme v utkání,“ prozrazuje brněnský obránce s číslem sedm na dresu.

Kaberle letos naskočil do téměř všech utkání, na první trefu za Kometu si počkal až do 26. kola. Jeho pozice ve statistikách je již dlouhou dobu spíše nahrávač, góly jsou na jeho kontě v menší míře. „Nikdy jsem nebyl žádný střelec. Když mám ale možnost vystřelit, zkusím to,“ tvrdí. 

Sestřih utkání Brno – Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz