Jsme na zápase se Švédy? divil se Marcel. Fandila mu i "náhradní" rodina

Marcel Marcel | Foto: Martin Rambousek

(HALIFAX, od našeho zpravodaje) Čeští junioři v Halifaxu udivují hokejovou veřejnost. Mnozí kanadští reportéři je považují za vůbec nejlépe hrající tým šampionátu. Skvělý výkon předvedla dvacítka i proti Švédsku, bohužel bez vítězné tečky. Jak smolný duel zhodnotil útočník Marcel Marcel?

Do titulku k souhrnu zápasu jsem napsal – Prohra, po které se tleská. 
Jo, to sedí.

Měli jste skvělý vstup do utkání, vlastně už od prvního střídání jste byli lepší než Švédové.
Ano, první třetinu jsme byli, myslím, o hodně lepší. Druhou třetinu to bylo takové na vlně, už vyrovnanější. Dali jsme gól, současně ale udělali faul... První třetina byla každopádně naše a ta třetí taky.

Přišlo mi, že tým šel do zápasu s odvahou a sebevědomím.
No jasné! Ono... Neporážíte Kanadu každý den. Kdybyste cítil sílu, jakou máme v týmu a jakou máme partu, tak byste do toho šel taky s odvahou. Ale pořád i s pokorou, s tou tam jdeme vždycky. To se mi strašně líbí – že jdeme do zápasů s pokorou, zároveň si ale věříme. To je do zbytku turnaje super.

„To se mi strašně líbí – že jdeme do zápasů s pokorou, zároveň si ale věříme."

Švédy v zápase točila, hlavně tedy v první třetině, každá ze čtyř lajn. Každá si vytvořila šance.
No, to jsme je točili... To jsem byl trošku překvapený, jestli jsme na zápase se Švédama. (usmívá se) Pak nám to tedy ve druhé třetině trošku ukázali. Každopádně, bylo to super – dominovali jsme, každý si věřil, byli jsme na puku a nikdo ho zbytečně nezahazoval.

Po první třetině jste si asi řekli, že v té aktivitě musíte pokračovat. Protože ten tlak Švédové prostě nemůžou vydržet věčně.
Ano, to jsme si přesně řekli. Ale... Bohužel jsme neodehráli ve druhé třetině dobrých celých dvacet minut, tak jako v té první.

Hrozná škoda byla vyloučení při oslavě gólu. Tam se utkání možná zlomilo.
Asi bych neřekl, že úplně zlomilo. Bylo to možná lehce zbytečné, ale pak jsme se zase dostali do hry a zase si tvořili šance. 

„Já bych spíš řekl, že jsme nebyli moc na masce. Nechodili jsme před bránu rvát se o puky."

Řekl bych, že o švédském vítězství rozhodl hlavně gólman Carl Lindbom. Souhlasíte?
Nevím... Já bych spíš řekl, že jsme nebyli moc na masce. Nechodili jsme před bránu rvát se o puky. Kombinovali jsme hezky, ale když byla ta finální koncovka, zas tolik jsme gólmanovi neclonili. Ale zachytal super, to ano.

Rychle jsem si pročetl komentáře fanoušků a je od nich znát obrovská podpora – přišla spousta pochval i po prohře.
Podporu vnímáme. Po každém zápase mám několik zpráv od kamarádů a od fanoušků. Je to strašně hezké. Hlavně po tom zápase s Kanadou.... To jsem odepisoval asi tři hodiny. Potěší to. Jsme tady jako tým, ale je hezké cítit i podporu z naší země.

Viděl jsem, že vy máte i podporu přímo z Kanady. V hledišti bývají lidé s transparenty s vaším jménem.
Ano, ano.

Znáte je?
Znám je moc dobře. (směje se) Jsou to moji billet rodiče, tedy rodiče, se kterými žiju tady v Kanadě. Přijeli z Gatineau, jeli sem čtrnáct hodin autem a budou tady na celou základní skupinu. Nejspíš zůstanou i na play off. Líbí se jim totiž, jak hrajeme.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz