Jihlava hlásí další posilu do útoku: Slováka ze Švédska, hrál i za Piráty

Marcel Štefančík a Bedřich Ščerban | Foto: Vladimír Šťastný, hcdukla.cz

3. července 2023, 14:59

Adam Bagar

Prvoligová Jihlava hlásí posilu do ofenzivních řad, ze Švédska přivedla slovenského útočníka Marcela Štefančíka. Klub o jeho příchodu informoval na svých webových stránkách.

„Kontaktoval mě agent, že by Jihlava měla o mě zájem. Líbilo se mi to právě i s ohledem na dobrou tradici Dukly. Věřím, že budu v týmu platným hráčem,“ komentuje svůj přestup 20letá posila účastníka Chance ligy.

„Marcel má velký potenciál do budoucna. Mohl by to být důležitý článek pro náš tým a opora.“

Marcel Štefančík strávil poslední čtyři sezony ve švédské Lulee, kde v uplynulém ročníku dostal šanci také v šesti zápasech tamní elitní SHL. Na kontě má i jeden start ve slovenské extralize za Košice či účast na posledním MS hráčů do dvaceti let.

„Marcel má velký potenciál do budoucna. Mohl by to být důležitý článek pro náš tým a opora. Už odehrál nějaké zápasy v nejvyšší švédské lize i v Lize mistrů. Je velmi dobře, že jsme ho získali pro Duklu,“ pochvaluje si jednatel Bedřich Ščerban.

Štefančík už v Česku hrál v letech 2017 až 2019, kde prošel dorosteneckými kategoriemi i juniorkou Chomutova. V sezoně 2018/19 se v dorostenecké extralize blýskl 81 body, ve 32 zápasech vstřelil 40 branek a navrch přidal 41 nahrávek.

Teď odchovanec Popradu premiérově vyzkouší také Chance ligu. Stal se už devatenáctým útočníkem na tvořící se soupisce Dukly, na níž figuruje ještě deset obránců a dva brankáři.

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava

Brankáři:
Adam Beran, Filip Maláč.

Obránci:
Vlastimil Bilčík, Lukáš Číhal, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Marek Chvátal, Fabien Kočí, Daniel Kolář, David Vala, Štěpán Dudycha, Matěj Vovsík.

Útočníci:
Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Tobiáš Handl, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Jonáš Jungwirth, Tomáš Křehlík, Erik Meluzín, Jan Berger, Radek Pořízek, Otakar Šik, Marek Tecl, David Bartoš, Šimon Jelínek, David Straka, Adam Rauš, Šimon Báťa, Marcel Štefančík.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz