Jekel dal v derby málem gól! Člověk se musí bavit, líčí. Co zdraví?

Pavel Jekel | Foto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz

3 393 diváků, pět branek, parádní atmosféra a skoro gól brankáře! Třebíč v derby porazila Znojmo 4:1 a právě čtvrtou trefu málem zaznamenal gólman Pavel Jekel. „Chyběl kousek. Můžu to ale zkoušet znovu,“ prohodil s úsměvem pro Hokej.cz.

Zhruba dvě a půl minuty před koncem chytil nahození do lapačky a rovnou to zkusil.

Jeho celek v tu dobu vedl 3:1, puk ale skončil zhruba metr vedle prázdné znojemské klece.  

„Škoda, že to Pavel netrefil. To jsem ještě nezažil. Mohlo být zase něco nového,“ komentoval jeho spoluhráč Jiří Ondráček (v derby 1+0).  

„Přáli jsme mu to, viděli jsme, jak lidi ze sedaček stoupají… Na druhou stranu – kdyby to trefil, tak nevydržíme s trenérem brankářů panem Odehnalem,“ smál se třebíčský asistent trenéra Jaroslav Barvíř.

Přitom Pavel Jekel musel vynechat start ligy kvůli vážnému zranění – v srpnu podstoupil operaci vyhřezlé ploténky – do branky se vrátil v polovině listopadu, když naskočil za Velké Meziříčí ve druhé lize. 

A za Horáckou Slavii nastupuje už zase jako jednička od 25. listopadu. 

Pavle, moc nechybělo a mohl jste se zapsat do historie. Doposud v Chance lize dali jen dva brankáři gól.
V prvním momentě jsem byl rád, že jsem to zvedl tak vysoko a že to nezachytil první hráč. (směje se) Pak jsem doufal, že nějaký hrbolek nasměruje puk do branky… Chyběl kousek. Můžu to zkoušet znovu. (usmívá se)

„Pak jsem doufal, že nějaký hrbolek nasměruje puk do branky… Chyběl kousek."

Hned první myšlenka byla taková, že to zkusíte?
Letěl mi kotouč na lapačku, jejich hráč byl docela daleko a vedli jsme o dvě branky. Hráli jsme navíc oslabení. Říkal jsem si, že proč to nezkusit. Při nejhorším budu za blbce, že dostanu gól a zdramatizuju to. (směje se) Ale to se naštěstí nestalo. Ušetřil jsem klukům aspoň pár sekund.  

Kdyby byl stav jen o jednu branku, tak byste si to tedy netroufl?
No, přemýšlel bych asi víc. Ale na druhou stranu, člověk se tím musí bavit. Nesmí se furt stresovat. Kdybychom náhodou dostali branku, museli bychom to pak urvat na naši stranu. 

„Já jsem rád, že po zranění chytám a že to je docela dobrý. To je pro mě nejdůležitější."

V poslední době tohle zkouší brankáři více a více. Asi by to byl splněný sen, kdyby to vyšlo. 
Jo, určitě. Cíl to je pěkný, aby se třeba někdy něco takového povedlo. Ale zrovna tohle není potřeba ke štěstí. Já jsem rád, že po zranění chytám a že to je docela dobrý. To je pro mě nejdůležitější. 

Přímou střelou na branku se trefil v Chance lize jen Jakub Málek v roce 2021…
Trošku si to pamatuju. Nedávno to zkoušel Švančara z Frýdku, i tomu chyběl kousek. Brankáři to zkouší. Tak třeba příště… (usmívá se)

Poznámka: Historicky prvním gólmanem, kterému byla v Chance lize připsána branka, je Dominik Furch, jenž v sezoně 2010/2011 působil v Berouně. Tehdy si ale Vrchlabí dalo vlastní gól, Furch byl pouze posledním hráčem Berouna, od něhož se odrazil puk.

„Přáli jsme mu to, viděli jsme, jak lidi ze sedaček stoupají… Na druhou stranu kdyby to trefil, tak nevydržíme s trenérem brankářů panem Odehnalem."

Nicméně vítězné derby jste si musel užít i bez vstřeleného gólu.
Bylo to super. Fanouškovské základny byly úžasné. Jsem moc rád, že jsme vyhráli. Znojmo překvapilo, přijelo od nich mnoho diváků. A zápas? První třetinu jsme byli podle mě lepší. Pak se to nějak srovnalo s tím, že občas jeden z týmů udělal chybu. Takový to bývá. 

Zranění? Mohlo to dopadnout vše jinak a nemusel jsem zde už ani být...

Zdravotně už jste v pořádku?
Docela v pohodě. Trošku to stále cítím, ale cvičím a drží to. Jsem rád, že jsem se mohl vrátit k hokeji. Navíc relativně brzo – díky doktorovi Vyskočilovi se to povedlo. Moc děkuji i paní Zahrádkové. Mohlo to dopadnout vše jinak a nemusel jsem zde už ani být. 

Sestřih derby

Atmosféra derby

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chance liga (@chanceligacz)

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chance liga (@chanceligacz)

Foto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz