Jandač před čtvrtfinále: Raději se připravíme na všechny varianty

Foto: Vladimír Koča

14. května 2018, 23:10

Václav Jáchim

(KODAŇ, od našeho zpravodaje) Zápas s Rakouskem jeho svěřenci vyhráli, ovšem že by to tedy byla velká hokejová paráda, to zase ne. Výborně rozjetý duel se proměnil docela v drama, na konci třetí třetiny soupeř pořádně kousal. "Získali jsme tři body, za to jsme rádi. Ale s hrou spokojeni být nemůžeme," hodnotí Josef Jandač vítězství 4:3.

Utkání se hrálo víceméně z povinnosti. Češi věděli, že základní skupinu opustí na třetím místě. Soupeř se zase v předchozí bitvě proti Bělorusku zachránil. "Měli jsme výborný vstup. Hned jsme dali rychlé góly, ale pak jsme se jaksi trošku zadrhli. Přestali jsme hrát, přišlo určité uspokojení. Rakušané se osmělili, začali kousat. V poslední třetině jsme uhájili jednobrankové vítězství," pokračuje kouč.

V úvodu zápasu to vypadalo na jasnou českou jízdu. Třeba podobnou té, kterou předvedli v předchozím klání s Francií. Hokejisté rychle vstřelili dvě branky, ovšem potom povolili, ubrali plyn. A Rakušané toho využili. Po první třetině musel trenér hráčům zdůraznit určité představy. "Něco jsme si k tomu řekli, abychom se probrali a probudili. Samozřejmě, je třeba najít motivaci připravit se na čtvrtfinálové utkání. Po klukách jsme chtěli, aby zjednodušili hru. Hlavně tedy v koncovce. Přehrávali jsme situace a ztráceli kotouče. To jsme chtěli odstranit," reaguje Jandač.

Závěr? Viděli jsme se už v kabinách, přiznává Jordán

Duel mohl být relativně bezstarostný, ani jednomu z týmů nešlo o nic podstatného. Nicméně reprezentanti chtěli jednak navázat na předchozí výhry, jednak se potřebovali naladit už směrem k play off. "Hrajeme mistrovství světa, byl to zápas proti Rakousku a pro nás tzv. povinné body. Chtěli jsme dobře vystoupit ze základní skupiny a snažili se o vítězství, abychom se dobře připravili na čtvrtfinále. Půjde o úplně jiné utkání, to ano. Ale byly tam věci, které se nám nelíbily," pokračuje Jandač.

V zápase na sebe upozornila formace Martina Nečase, v níž na křídlech bruslili Tomáš Hyka a Dominik Kubalík. Prvně zmíněný rychlík zaznamenal dva góly, Kubalík pro změnu tři kanadské body. "Tenhle útok byl proti Rakousku nejlepší. V podstatě vyhráli utkání. Pro nás je dobře, že se to rozloží. V klíčovém zápase každopádně potřebujeme, aby nám zahrály všechny lajny," upozorňuje hlavní trenér.

Jandač po Rakousku: Se hrou nemůžeme být spokojeni

Češi mají jistotu, že čtvrtfinále je čeká ve čtvrtek v Herningu. "Ale ještě nevíme čas utkání a samozřejmě ani soupeře." Možností je zatím dost. "Předpokládám, že dostaneme někoho z té silné trojice. Uvidíme. Druhou skupinu sledujeme, připravíme se raději na všechny varianty," zmiňuje. Hokejisté mají před sebou dva volné dny. "Úterý si dáme asi bez hokeje, pak uděláme trénink, nejspíš ještě v Kodani. A připravíme se na čtvrtfinále," uzavírá Jandač.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz