Jakub Kovář se stěhovat nebude, v Jekatěrinburgu podepsal dvouletou smlouvu

28. března 2019, 9:54

Václav Jáchim

Ačkoli se poslední dobou spekulovalo o tom, že zvedne kotvy a bude se v rámci KHL stěhovat jinam, u Jakuba Kováře zůstane všechno při starém. Reprezentační brankář bude nadále chytat za Avtomobilist Jekatěrinburg, s vedením klubu se dohodl na nové dvouleté smlouvě. Hokej.cz to potvrdil Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Odchovanec píseckého hokeje strávil v Jekatěrinburgu už pět sezon, Jakub Kovář patří k nejlepším hráčům klubové historie. Letos měl velký podíl na úspěšném vystoupení týmu v základní části. v 50 utkáních slavil 40 vítězství. 

V play off byl nad síly Avtomobilistu čtvrtfinálový soupeř z Ufy, Kovář ve vyřazovacích bojích chytal celkem devět utkání s úspěšností zásahů 92,7 procent a brankovým průměrem 1,92.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Záhy po vyřazení týmu se spekulovalo, zda bývalý gólman Českých Budějovic nebo Čerepovce neodejde ke konkurenci, padaly zmínky například o Omsku, kde se mohl údajně setkat s bratrem Janem. Ovšem tahle stopa byla slepá, Jakub Kovář měl už v tu chvíli nejspíš jasno o další budoucnosti.

„Je pravda, že o Kubu stály jiné top kluby z Kontinentální ligy.," reaguje Vladimír Vůjtek. „Měl jiné nabídky, ale v Jekatěrinburgu je hodně spokojený. Působí tam dlouho, má výsledky, šťastná je tam i rodina. Když vedení přišlo s kvalitním návrhem, souhlasil."

Připouští, že jednání probíhala delší dobu. „Jekatěrinburg měl o Kubu velký zájem, v úvahu připadaly i jiné možnosti. Ale nakonec došlo k dohodě, Kovář zůstává v Avtomobilistu. Je rád, že má jasno záhy po skončení sezony. A že se bude moci v klidu chystat na tu následující," dodává Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz