Indiáni snížili náklady, teď jim pomůže město. Škodovce pošle tři miliony

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

12. května 2020, 20:06

Jan Šimek

Plzeňský hokejový klub se dočká podpory ze strany tamní municipality. Zastupitelé města Plzně schválili dotaci pro indiány ve výši tří milionů korun, která má Škodě pomoci snížit ztráty způsobené předčasným ukončením sezony vinou pandemie koronaviru.

„Neumím si představit naše město bez extraligového týmu, jakým je HC Škoda Plzeň. A když bylo zapotřebí pomoci, neváhali jsme plzeňské indiány podpořit, byť dopady pandemie budou pro naše město těžké. Obrovské poděkování patří Martinu Strakovi za všechno, co všechno pro plzeňský hokej udělal,“ říká plzeňský primátor Martin Baxa.

Zastupitelstvo třemi miliony podpoří přímo profesionální hokej. „Chtěl bych zastupitelům města Plzně a vedení obchodních společností Vodárna a.s. a Plzeňská teplárenská a.s. poděkovat za tento vstřícný krok. Bereme ho jako nadějný start dlouhodobé spolupráce a podpory,“ tvrdí majitel a generální manažer plzeňského klubu Martin Straka.

„Největší poděkování patří panu primátorovi Martinovi Baxovi za zprostředkování klíčových jednání se všemi aktéry, na kterém zcela jasně vyjádřil vůli města, v této složité situaci, našemu klubu maximálně pomoci. Velice si vážíme toho, že se město Plzeň zařadilo mezi naše významné partnery po bok našich sponzorů a fanoušků,“ dodává Straka pro klubový web hcplzen.cz

Klub seškrtal náklady na nejnižší hranici

Klub už dříve sáhl k úsporným opatřením, která vedení města dokázalo ocenit. „Jednání s vedením klubu byla vždy velmi korektní. Ukázali nám transparentně vedené účetnictví. Mají třetí nejnižší rozpočet ze všech klubů v extralize. Samotný klub už snížil své náklady na nejnižší možnou hranici,“ vysvětluje radní města pro oblast ekonomiky David Šlouf.

„Snížil hráčům po dohodách odměny a platy o sedm milionů korun, provoz zredukoval o stejnou sumu. Hokej, fotbal i házená přinášely městu v posledních letech hodně radosti a teď, když se ne vlastní vinou dostaly do úzkých, by jim město mělo pomoci,“ doplňuje.

Česká tisková kancelář zároveň informovala o tom, že klubu přislíbil finanční pomoc i Plzeňský kraj.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz