Hvězda měsíce září: Zvítězí Poletín, Hrubec, nebo Kvapil?

Foto: piratichomutov.cz, hcocelari.cz, hc-kometa.cz

První měsíc hracího kalendáře Tipsport extraligy utekl jako voda, a tak je nejvyšší čas se poohlédnout, kdo v něm byl nejlepší. V tradiční anketě Hvězda měsíce se do tříčlenné zářijové nominace, kterou vybírá redakce webu hokej.cz, vešli po osmi kolech nejproduktivnější hráč soutěže útočník Michal Poletín z Chomutova, třinecký brankář Šimon Hrubec a navrátilec v dresu Komety Brno Marek Kvapil. Komu dáte svůj hlas?

Uzávěrka ankety je ve středu 5. října. Hlasování probíhá na Facebooku.

Michal Poletín

Když se po skvostné sezoně přesunul Roman Červenka do Švýcarska, mohl mít v Chomutově kdekdo strach, kdo zastane jeho početný bodový přísun. Minimálně na začátku sezony se zdá, že Piráti našli za Červenku alespoň částečnou náhradu. Nečekaným lídrem týmového bodování i produktivity celé soutěže je s 10 body za pět gólů a pět nahrávek útočník Michal Poletín, který přišel do Chomutova před sezonou z Plzně. Bude ve svých výkonech pokračovat? Jeho dosavadní bodové maximum v jedné sezoně ELH je 20 bodů.

Šimon Hrubec

Třinec dává na začátku nového ročníku Tipsport extraligy zapomenout na všelijakou minulou sezonu a výrazně tomu přispívá brankář Šimon Hrubec. Jeho statistiky po osmi odehraných kolech mají těžko uvěřitelné hodnoty. Průměr inkasované branky na zápas 0,99, úspěšnost zásahů 96,57 %, k tomu připočtěte dvě čistá konta. Mohlo by se zdát, že to má Hrubec za kvalitní třineckou obranou jednodušší než jiní muži v maskách, to je ale omyl. Pětadvacetiletý gólman zlikvidoval celkem 225 střel, což je druhé nejvyšší číslo ze všech brankářů.

Marek Kvapil

Navázal na to, kde skončil. Marek Kvapil před šesti lety, než odešel do ruské KHL, nasbíral v dresu Komety Brno 46 bodů, a pokud bude pokračovat stejným tempem jako doposud, mohl by se na konci sezony dostat k podobným metám. Jednatřicetiletý útočník je jednou z předsezonních posil, které naplňují na jihu Moravy velká očekávání a i díky jeho bodovému příspěvku, který po osmi zářijových zápasech činí devět bodů za čtyři branky a pět asistencí, se Kometa nachází na druhé pozici extraligové tabulky. Stejnou příčku okupuje Kvapil v bodování soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz