Hrdý Szturc po stříbrné jízdě dvacítky: Budu si to pamatovat do konce života

Foto: iihf.com

Čeští junioři sice na vytoužené zlato nedosáhli, ale z finálové bitvy s Kanadou odcházeli se vztyčenými hlavami a náležitě hrdí na to, co na turnaji předvedli! Právě slovo hrdost po porážce 2:3 v prodloužení několikrát zmínil i šikovný útočník Gabriel Szturc.

„Jsem obrovsky hrdý na celý tým. Na to, co jsme tady dokázali, jak jsme postupovali celým turnajem a zvládali všechny zápasy. Bohužel tomu chyběla jen zlatá tečka, ale nemáme se za co stydět,“ pokyvuje 19letý útočník.

Dvacítka na úvod MS šokovala Kanadu výhrou 5:2, ale ve finále dlouho hledala recept na výrazně zlepšenou hru javorových listů. Až ve třetím dějství soupeře zmáčkla a během 56 sekund smazala dvoubrankové manko góly Jiřího Kulicha a Jakuba Kose.

„Řekl bych, že jsme tím více žili, povzbuzovali se na střídačce a stejně jako proti Švédsku jsme do poslední minuty věřili a šli si za tím. Po vyrovnávací trefě to byl neskutečný pocit,“ líčí hokejista, jenž hájí barvy Kelowny v juniorské WHL.

Po vyrovnání na 2:2 byla psychická výhoda na straně Čechů, což bylo znát i v kabině před prodloužením. „Ta euforie a chuť získat zlato byla velká, to si ani neumíte představit. Pořád jsme se jenom hecovali, že to zvládneme. Koukali jsme se na jejich střídačku a nežili tím jako my, vypadali lehce otráveně,“ popisuje Szturc.

„Ta euforie a chuť získat zlato byla velká, to si ani neumíte představit. Pořád jsme se jenom hecovali, že to zvládneme. Koukali jsme se na jejich střídačku a nežili tím jako my, vypadali lehce otráveně.“

Jenže hra tři na tři je zrádná, stačí jedna chyba a je hotovo. Drama rozsekl v sedmé minutě prodloužení domácí Dylan Guenther. „Tři na tři je velmi divoké, každá strana může dát gól. Bohužel ho vstřelili oni a my byli smutní, ale takový je hokej.“

Zlato bylo nesmírně blízko, ale i tak mohou být junioři se svým vystoupením na šampionátu maximálně spokojeni. Ukončili osmnáctileté čekání na medaili a především bavili fanoušky svou hrou – vždyť v základní hrací době ani jednou neprohráli a za sedm zápasů nastříleli 37 gólů!

„Myslím, že jsme udělali radost celému národu a můžeme být pyšní na to, co jsme dokázali.“

„Jsem na kluky neskutečně hrdý. Věřím, že i všichni lidi v Česku, kteří tím žili, jsou na nás taky hrdí. Snad jsme je u televize potěšili. Myslím, že jsme udělali radost celému národu a můžeme být pyšní na to, co jsme dokázali,“ září Gabriel Szturc.

„Byl to neskutečný turnaj, určitě si ho budu pamatovat do konce života. Moc jsem si to užil, předváděli jsme senzační výkony. Byl to můj poslední turnaj za dvacítku, takže jsme rád, že jsme to takhle zakončili. Cítím neskutečnou hrdost,“ uzavírá českotěšínský rodák.

„Byl to můj poslední turnaj za dvacítku, takže jsme rád, že jsme to takhle zakončili. Moc jsem si to užil a cítím neskutečnou hrdost.“

On sám má na velkém úspěchu českého týmu nemalé zásluhy. Sehrál fantastický turnaj, na němž sbíral více než bod na zápas. Nakonec se jeho bodový zápis zastavil na čísle osm, když vstřelil pět branek a navrch přidal tři nahrávky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz