Hradec nad propastí! Tohle není konec, na Boleslav máme, burcuje Lev

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. března 2022, 22:57

Martin Voltr

Nejde to a nejde to. Mountfieldu se promítá šest let stará série, i tentokrát ve čtvrtfinále prohrál na ledě Mladé Boleslavi třetí i čtvrtý zápas v nastavení a znovu je krok od vyřazení. Vítězi základní části může sezona skončit nečekaně brzo.

Fanoušci v Mladé Boleslavi si „užili“ opravdu velkou porci hokejové podívané, ve čtvrtek to zase byly neskutečné nervy. Hradec vedl, aby prohrával 1:3, v závěrečné power-play znovu srovnal, ale pak stejně zápas ztratil.

Tentokrát „už“ v prodloužení.

„Je celkem jedno, jaký měl zápas průběh. Dostali jsme ho do prodloužení a podruhé jsme to nezvládli. Jsme na sebe naštvaní, zklamaní, ale tohle není konec série. Série je vyrovnaná, my musíme další zápas překlopit na naši stranu. Jít krok po kroku a věřit,“ nabádá Jakub Lev.

Mezi oběma soupeři se opakuje šest let stará historie. Hradec Králové i tehdy vyhrál první domácí duel, ale druhý pak nikoli a v Boleslavi padl dvakrát v nájezdech. Čtvrtfinále ztratil poměrem 2:4.

„Jsme na sebe naštvaní, zklamaní, ale tohle není konec série.“

Detaily i teď hrají pro Bruslaře. Už je to pro Mountfield neskutečně kruté... „Nevím, jestli to je náhoda, nebo co. Vždycky nám chyběl krůček, jeden gól,“ kroutí hlavou Lev.

Jasně, z jiného pohledu mohli Lvi tentokrát obě bitvy prohrát v základní hrací době. Jenže pokaždé jim vyšla závěrečná hra bez brankáře, v prvním případě ještě zesílená přesilovkou. To svědčí o morální síle mužstva.

„Něco máme sehrané, víme, co tam chceme dělat. V obou zápasech to vyšlo, ale bohužel to nestačilo k vítězství,“ mrzí hradeckého útočníka. Vyrovnání si vždy vzal na triko kapitán Radek Smoleňák, i když tentokrát hosté definitivně slavili až po přezkoumání u videa.

„Já jsem ten gól neviděl, stál jsem na brankovišti,“ reaguje Lev. „Vím, že tam byla mela. Rozhodčí mají záběr zeshora a jestli to posoudí tak, nebo tak, to už je jenom na nich. Myslím, že to dělají podle svého nejlepšího svědomí.“

Dlužno ale říct, že situace to byla hodně hraniční. Smoleňák se totiž pohyboval v brankovišti Gašpera Krošelje. „Nevím přesně, jestli se gólmana nesmíte dotknout, nebo jak to je. Pravidla jsou v tomhle docela složitá. Věřili jsme a byli jsme rádi, dalo nám to šanci, ale bohužel jsme ji nevyužili,“ pokračuje hradecká třicítka.

Východočeši tu šanci nevyužili i proto, že vždy zahodili následnou přesilovku. Už už měli Boleslav na lopatě! „Přesně tak. To jsou ty momenty, kdy musíme zápas rozhodnout, a nám se to stane dvakrát po sobě. Nepovedlo se a Boleslav nás za to dvakrát potrestala,“ smutní Lev.

Stav 1:3 je pro Hradec kritický. Teď už si nemůžou vítězové základní části dovolit zaváhat, jestli nechtějí předčasně kupovat letenky na dovolenou.

Jasně, Mladá Boleslav hraje výborně, mnohem líp, než by nasvědčovalo jedenácté místo po základní části, ale přesto... Tohle by hodně mrzelo.

„Víme, na co máme, a celou sezonu jsme to předváděli.“

„Víme, na co máme, a celou sezonu jsme to předváděli. Půjdeme do toho dál naplno jako do zápasů předtím. Víme, že na Boleslav máme. Musíme dát nějaký šťastný gól z nějakého odrazu, jako se to podařilo Boleslavi. Prostě urveme další zápas a pak budeme koukat dál,“ velí Jakub Lev směrem k neděli, kdy se série vrátí na hradecký led.

Teď už toho hokejisté Mountfieldu moc nezmění. Musí jenom zatnout zuby a makat. „Pro nás je to prostě o tom, abychom dávali góly, hráli jednoduše a nedělali chyby,“ shrnuje Lev na závěr.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz