Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Stejně jako jsme vám nabídli preview z pohledu čísel ke každé sérii předkola play off Tipsport extralgy, podíváme se na ně v krátkosti i zpětně. Díky čemu dané celky postoupily a kdo vlastně byl herně lepším týmem v jednotlivých duelech?

Před dvěma lety se Sparta s Libercem utkala ve čtvrtfinále a poradila si s ním v pěti zápasech. A nakonec se dostala až do finále. Letos si Sparta s Libercem čtvrtfinálový duel zopakovala a Bílé Tygry vyřadila ještě rychleji – 4:0 na zápasy.

Na první pohled tak šlo o jednoznačnou sérii. Zdání ale v tomto případě klame. Liberec držel velkou porci času s favoritem v podobě Sparty krok. První dva zápasy se rozhodovaly až v nájezdech a prodloužení. Dech trochu Liberec ztratil až v domácích zápasech, i v nich byl ale Spartě téměř vyrovnaným soupeřem.

HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec

První dva domácí zápasy Sparty skončily po základní hrací době shodně 2:2. První duel byl velmi vyrovnaný, při hře 5 na 5 měla mírně navrch Sparta, celkově si ale o něco lepší šance vytvořil Liberec.

Druhý zápas naopak byla jak při hře 5 na 5, tak i celkově lepším týmem Sparta, která atakovala 100 střel, naopak Liberec se nacházel těsně pod 60 pokusy. Tomu odpovídaly i vytvořené šance, v čemž byla Sparta lepší.

Podobný obraz hry pokračoval i v zápasech číslo tři a čtyři. Sparta měla herně navrch při rovnovážném počtu hráčů, Liberec naopak k tvorbě vlastních šancí potřeboval speciální týmy. V kombinaci se zhoršením výkonů brankářů na straně Liberce Sparta oba venkovní zápasy zvládla rozhodnout ve svůj prospěch v základní hrací době.

Právě výkony Jakuba Kováře a Dávida Hrenáka v prvních dvou duelech přispěly výrazně k tomu, že se oba zápasy nastavovaly nad rámec 60 minut. Kovář chytil během těchto dvou zápasů dohromady 2,7 gólu nad očekávání, Hrenák kontroval 2,5 gólem chyceným nad očekávání.

Na góly bohatý třetí zápas pak oběma brankářům statistiky zhoršil, Kovář ale odpověděl spolehlivým výkonem ve čtvrtém postupovém zápase. Liberec naopak pro čtvrtý duel nasadil Daniela Krále, ani ten ale nezastavil v tu chvíli rozjetou ofenzívu Sparty.

Tu táhl právě ve třetím a čtvrtém duelu především Miroslav Forman, který si připsal v obou zápasech shodně po třech bodech a předvedl dle hodnocení Game Score zatím dva z nejlepších zápasových výkonů v celém play off!

Výborné výkony v celé sérii ale podávali také obránci Sparty, především Ondřej Mikliš a Jakub Krejčík patří k nejlepším hráčům prozatímního průběhu play off.

Na straně Liberce byli nejlepšími hráči Michalové Bulíř a Birner, spolehlivé výkony odváděl obránce Michal Ivan a gólově přispěl nejlepší střelec základní části Jakub Rychlovský. To ovšem Liberci proti Spartě nestačilo a s play off se tak loučí, stejně jako loni, ve čtvrtfinále.

Sparta naopak udělala velmi rychlý první krok vyřazovacími boji a vyhlíží svého soupeře pro semifinále. V něm si může zopakovat loňský souboj s Třincem, případně vyzvat Kometu, Litvínov, ale také Hradec Králové, pokud by Mountfield otočil sérii s Pardubicemi.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV