Hokejistky ladí ve Velkých Popovicích. Na závěr kempu vyzvou Slovenky

Foto: Martin Mašek

26. března 2019, 18:00

Jan Šimek

Vrchol sezony se blíží. České hokejistky jsou v závěrečné přípravě na blížící se mistrovství světa, které hostí finské Espoo. Na kempu ve Velkých Popovicích ladí formu 26 hráček. Po přípravném utkání se Slovenskem trenéři výběr zúží a tým se následně přesune do Finska. Před startem šampionátu čeká ženský národní tým generálka s Ruskem.

„Chceme se sehrát ve formacích, v nichž budeme hrát na mistrovství světa, protože kompletní jsme byli v podstatě jen jednou na začátku sezony v Hodoníně,” říká kouč české ženské reprezentace Petr Novák.

„Důležitá je jak souhra hráček v jednotlivých pětkách, tak přesilovky. Věnujeme se jejich nácviku stejně tak jako hře v oslabení, založení útoků a dalším běžným věcem. Kompletní přesilovku jsme snad neměli ani jednou k dispozici, přitom v ženském hokeji často rozhodují. Chceme mít nějaké nacvičené signály a samozřejmě musíme být schopni dobře bránit v oslabení,” pokračuje Novák.

Ten má na kempu ve Velkých Popovicích dohromady 26 hokejistek, ve finálové nominaci pro světový šampionát se objeví 20 hráček do pole a tři brankářky. Tři hráčky tedy zůstanou doma. Definitivní řez by měli trenéři udělat po přípravném utkání se Slovenskem, se kterém se české hokejistky střetnou ve středu 27. března od 15.30 hodin.

„Pak se přesuneme do Finska. Od 2. dubna budeme v Espoo, kde nás čeká zápas s Ruskami, který nás prověří po všech stránkách,” je přesvědčen trenér národního týmu. Mistrovství světa vypukne 4. dubna, Češky do něj ale vstoupí až o den později soubojem s Francií.

Soupiska české ženské reprezentace pro kemp ve Velkých Popovicích:

Brankářky: 
Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (HTI Stars, Kanada), Kristýna Bláhová a Julie Pejšová (obě Příbram).

Obránkyně: 
Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Martina Zedníková a Karolína Kosinová (obě Příbram), Anna Zíková (University of Maine, USA), Samantha Kolowratová (Vermont University, USA), Zuzana Martinů (Žďár nad Sázovou), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Petrohrad, Rusko), Adéla Škrdlová (Velké Meziříčí).

Útočnice:
Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Tereza Vanišová a Vendula Přibylová (obě University of Maine, USA), Barbora Patočková (Příbram), Denisa Křížová (Boston Pride, USA), Klára Hymlárová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Alena Mills (Ufa, Rusko), Simona Studentová (Neuchâtel, Švýcarsko), Aneta Lédlová (AIK Stockholm, Švédsko), Michaela Pejzlová (Clarkson University, USA), Kateřina Mrázová (Connecticut Whale, USA), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA), Martina Mašková (University of Regina, Kanada).

Realizační tým

Manažer týmu: Martin Loukota.
Trenéři: Petr Novák.
Asistent trenéra: Petr Tejral.
Trenér brankářek: Vratislav Vajner.
Lékař: MUDr. Jan Frühauf.
Kondiční trenérka: Marie Pellarová.
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová.
Hospodář: Petr Mlíkovský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz