Hokej v číslech: Lídři Dynama ve formě, ale také překvapivá jména. TOP 5 hráčů týdne

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Extraliga má odehrané další tři téměř kompletní kola a opět tak přichází čas podívat se, kteří hráči patřili v těchto zápasech mezi nejlepší. K týmum s nejlepší formou momentálně patří Pardubice, které také mají v našem výběru dva zástupce!

Jan Košťálek, HC Dynamo Pardubice

Jan Košťálek se svými výkony v posledních týdnech výrazně hlásí mezi nejlepší obránce soutěže. K tomu mu pomohl i zisk sedmi bodů ve třech utkáních v uplynulém týdnu, když byl nejproduktivnějším hráčem tohoto období. Ze sedmi bodů bylo navíc šest primárních, když měl pouze jednu druhou asistenci.

Celkově byl s 32 střeleckými pokusy i nejčastějším střelcem týdne. Spoluhráčům pak připravil sedm pokusů. Při jeho pobytu na ledě navíc Dynamo při hře 5 na 5 soupeře přestřílelo v poměru 63:32 a vstřelilo pět gólů, když inkasovalo pouze jednou.

Anthony Camara, HC Dynamo Pardubice

Zatímco Košťálek patří mezi nejlepší obránce, Anthony Camara se postupně vyšvihl mezi nejlepší střelce soutěže, když s 18 góly ztrácí na nejlepšího Petera Muellera už pouze dva zásahy.

V minulém týdnu se Camara střelecky prosadil čtyřikrát, navíc k tomu přidal i dvě asistence a výrazně přispěl ke třem pardubickým výhrám. Camara si celkově připsal sice jen 13 pokusů, hned devět z nich ale bylo z prostoru slotu, když se dohromady podílel na 14 vytvořených šancích. Na ledě pak byl při hře 5 proti 5 stejně jako Košťálek u pěti vstřelených gólů.

Lukáš Nahodil, HC Olomouc

Olomouc si připsala v minulém týdnu dvě výhry a Lukáš Nahodil byl jejím nejlepším střelcem se třemi góly, ke kterým přidal ještě jednu asistenci. Třemi body se podílel především na výhře nad Zlínem, jedním gólem pak přispěl ke skalpu Liberce.

Celkově si Nahodil připsal 11 střeleckých pokusů, kdy devět z nich bylo z prostoru slotu. Spoluhráčům pak připravil dalších sedm šancí a celkem 16 střeleckých příležitostí. Při hře 5 proti 5 s ním na ledě navíc Olomouc měla výraznou střeleckou převahu, a to v poměru 41:23, a gólovou bitvu vyhrála 3:1.

Petr Chlán, HC Vítkovice Ridera

Petr Chlán si v letošní sezoně vydobyl stabilní pozici na centru čtvrtého útoku. Ten by měl většinu času spíše rozbíjet akce soupeřů, Chlán se však v minulém týdnu blýskl hlavně v ofenzivě, když si připsal tři góly a dvě asistence a byl tak nejproduktivnějším hráčem ostravského výběru.

V ofenzívě Chlán velkou aktivitou nesršel, když si připsal sedm střeleckých pokusů a čtyři přihrávky spoluhráčům. Góly ale Vítkovice s ním na ledě střílely, když byl hned u čtyř bez toho, aby jeho tým inkasoval.

Peter Mueller, HC Kometa Brno

Do našeho výběru se opět dostal i Peter Mueller, momentálně nejproduktivnější hráč extraligy. V uplynulých sedmi dnech si připsal ve třech utkáních dalších pět bodů, když vstřelil dva góly a přidal tři asistence.

S 26 střeleckými pokusy pak byl po Košťálkovi nejčastějším střelcem, k tomu navíc zapsal i 14 přihrávek spoluhráčům. Dohromady se také podílel na 22 vytvořených šancích Komety. Dalo by se tak říct, že Mueller pokračoval ve svém vysokém standardu. Ten navíc podtrhl i gólovým poměrem při základním počtu hráčů 3:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz