Hertl chce vyhrávat. Při vyjednávání nové smlouvy mu o peníze nepůjde

Foto: nhl.com

28. září 2021, 9:13

Matěj Hodoval

Situaci kolem českého útočníka Tomáše Hertla jsme se věnovali nedávno. Rodákovi z Prahy po nadcházející sezoně vyprší smlouva v San Jose a v tuto chvíli není zřejmé, jaká bude jeho budoucnost.

Za své výkony by si zasloužil být pořádně zaplacen, vždyť patří mezi klíčové hráče San Jose.

I z tohoto důvodu se spekulovalo o možném odchodu Tomáše Hertla z Kalifornie, jelikož Sharks se několika nešťastnými kontrakty dostali do nepříjemné pozice.

Stačí se podívat na smlouvy obránců Erika Karlssona, Marca-Édouarda Vlasica, kteří jsou v tomto ohledu zmiňováni nejčastěji.

Jenže peníze u českého útočníka nejsou na prvním místě.

V rozhovoru pro oficiální stránky National Hockey League se rozpovídal o tom, že by klidně zvážil méně luxusnější nabídku v případě, že by tím pomohl týmu, který by tak mohl být daleko konkurenceschopnější.

Jako příklad uvedl svého bývalého spoluhráče a legendárního útočníka Joea Thorntona, jenž mnohokrát slevil ze své ceny, aby vedení mohlo postavit silnější mužstvo kolem něj.

„Joe byl jeden z těch, kteří kývli na menší plat. Bral méně, protože chtěl kolem sebe dobrý tým.“

„Joe byl jeden z těch, kteří kývli na menší plat. Bral méně, protože chtěl kolem sebe dobrý tým. Tahle představa se mi líbí,“ přiznal Hertl.

V případě, že si odchovanec Slavie vyzkouší příští léto trh s volnými hráči, bude mít bezesporu z čeho vybírat. Není pochyb, že by mu na stole přistála zajímavá a lukrativní nabídka, nicméně to není to, co jej zajímá.

„Můžete jít někam, kde podepíšete za tu nejvyšší cenu, možná až za příliš vysokou, ale dalších osm let budete prohrávat. V této pozici být nechci. Nechci úplně říct, že si vezmu málo jen kvůli týmu, ale přiznám se, že trochu jsem pro tuto variantu,“ dodal věčně usměvavý forvard.

„Nechci úplně říct, že si vezmu málo jen kvůli týmu, ale přiznám se, že trochu jsem pro tuto variantu.“

V San Jose si Hertla nesmírně váží, což potvrdil i manažer Doug Wilson. Žraloci ale, jak bylo zmíněno výše, nejsou v optimální pozici. Debaty mezi oběma stranami tak budou mnohem složitější. Sám Čech příliš kontrakt neřeší a především se soustředí na své výkony.

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz